مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,021
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره برگ چهار رقم زیتون (Olea europaea) بر باسیلوس سرئوس

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 در سال های اخیر عصاره های گیاهی به عنوان مواد ضدمیکروبی مورد استفاده قرار گرفته اند. یکی از این عصاره ها, عصاره برگ زیتون می باشد که ویژگی های ضدمیکروبی این عصاره به دلیل وجود ترکیب های فنولی است. در این پژوهش, عصاره برگ چهار رقم زیتون شیراز, زرد, روغنی و دزفول توسط حلال های مختلف (استون, متانول و اتانول) و با کمک مایکروویو استخراج شد و اثر ضد باکتریایی آن ها بر باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) به دو روش استاندارد و میکروپلیت مورد بررسی قرار گرفت. کمترین غلظتی از عصاره که موجب مهار رشد باکتری گردیده بود (MIC) برای یازده نمونه از عصاره ها برابر با 20 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد و تنها MIC عصاره متانولی رقم روغنی 10 میلی گرم بر میلی لیتر بود. در این پژوهش منحنی رشد باکتری باسیلوس سرئوس تحت تاثیر عصاره های برگ زیتون در مدت 24 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سلسیوس رسم گردید و میانگین درصد مهار رشد هر عصاره بعد از 24 ساعت محاسبه شد. نتایج نشان داد, عصاره متانولی برگ زیتون رقم روغنی با 91.3 و 87.8 درصد مهار در غلظت های 10 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین اثر ضدمیکروبی را بر باسیلوس سرئوس نسبت به دیگر ارقام مورد بررسی داشت. این مطالعه نشان داد که عصاره برگ زیتون به دست آمده از ضایعات ارزان قیمت کشاورزی, می تواند به عنوان یک منبع ارزشمند از ترکیبات فعال زیستی با خاصیت ضدباکتریایی باشد که قابل استفاده به عنوان افزودنی سالم در مواد غذایی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عباس والی، مریم، اسماعیلی کوتمهر، محمود، مشتاقی، حمداله، و اسکندری، محمدهادی. (1394). مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره برگ چهار رقم زیتون (Olea europaea) بر باسیلوس سرئوس. بهداشت مواد غذایی، 5(2 (پیاپی 18))، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/222820/fa

    Vancouver: کپی

    عباس والی مریم، اسماعیلی کوتمهر محمود، مشتاقی حمداله، اسکندری محمدهادی. مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره برگ چهار رقم زیتون (Olea europaea) بر باسیلوس سرئوس. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(2 (پیاپی 18)):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/222820/fa

    IEEE: کپی

    مریم عباس والی، محمود اسماعیلی کوتمهر، حمداله مشتاقی، و محمدهادی اسکندری، “مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره برگ چهار رقم زیتون (Olea europaea) بر باسیلوس سرئوس،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 2 (پیاپی 18)، pp. 41–52، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button