مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تفاله انگور تخمیر شده با آسپرژیلوس اریزه با پیش تیمار اولتراسوند به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 67

چکیده

 آنتی اکسیدان ها به دلیل ویژگی های گسترده بیولوژیکی و نقش آنها در جلوگیری از بروز بیماری های مختلف, به عنوان ترکیبات سلامت بخش مورد توجه می باشند. تفاله انگور واریته ریش بابا (vitisviniferacv.rish baba) حاوی مقدار بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. تخمیر تفاله انگور با آسپرژیلوس اریزه باعث استخراج بیشتر این ترکیبات می گردد. استخراج به کمک امواج فراصوت یکی از مهم ترین روش های استحصال ترکیبات ارزشمند از منابع گیاهی است و باعث تسریع روند استخراج می گردد. هدف از انجام این پژوهش, بررسی تاثیر فاکتورهای مختلف بر استخراج ترکیبات فنلی, فلاونوئیدی و خواص آنتی اکسیدانی تفاله انگور تخمیر شده با آسپرژیلوس اریزه و با بهره گیری از امواج فراصوت و با استفاده از روش سطح پاسخ بود. دما ( 67 – 55 درجه سلسیوس), زمان (32 – 24 دقیقه), غلظت حلال (49-37 درصد) و میزان پودر آب پنیر (50 -10 گرم) فاکتورهای مورد مطالعه بودند. نتایج این تحقیق نشان داد با افزایش دما و غلظت حلال میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی افزایش یافته است. بالاترین میزان استخراج ترکیبات فنلی (90.23 میلی گرم اسید گالیک در 100 گرم نمونه) و بالاترین میزان استخراج ترکیبات فلاونوئیدی (71.81 میلی گرم کوئرسیتین در 100 گرم نمونه) در دمای 64 درجه سلسیوس و مدت زمان 30 دقیقه و با غلظت حلال 46% به دست آمدند. بالاترین میزان قدرت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (%87.9) و فعالیت ضد اکسایشی کل FRAP (203mmol/g) در دمای 58 درجه سلسیوس و مدت زمان 30 دقیقه و با غلظت حلال 46% و میزان پودر آب پنیر 20 گرم بدست آمدند. با افزایش زمان استخراج میزان ترکیبات فنلی, فلاونوئیدی,DPPH و FRAP سیر صعودی نشان دادند. نتایج به دست آمده, بهره گیری از تخمیر به کمک آسپرژیلوس اریزه و فرآیند استخراج با بکارگیری تکنیک اولتراسوند را به عنوان روشی مناسب جهت استخراج مواد بیولوژیک از تفاله انگور با مزایایی از جمله میزان استخراج بالا, کاهش میزان حلال و دمای مورد نیاز و صرفه جویی در زمان را به اثبات می رساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اشرفی یورقانلو، رقیه، رضازادباری، محمود، علیزاده خالدآباد، محمد، و پوراکبر، لطیفه. (1393). ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تفاله انگور تخمیر شده با آسپرژیلوس اریزه با پیش تیمار اولتراسوند به روش سطح پاسخ. بهداشت مواد غذایی، 4(4 (پیاپی 16))، 55-67. SID. https://sid.ir/paper/222828/fa

    Vancouver: کپی

    اشرفی یورقانلو رقیه، رضازادباری محمود، علیزاده خالدآباد محمد، پوراکبر لطیفه. ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تفاله انگور تخمیر شده با آسپرژیلوس اریزه با پیش تیمار اولتراسوند به روش سطح پاسخ. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(4 (پیاپی 16)):55-67. Available from: https://sid.ir/paper/222828/fa

    IEEE: کپی

    رقیه اشرفی یورقانلو، محمود رضازادباری، محمد علیزاده خالدآباد، و لطیفه پوراکبر، “ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تفاله انگور تخمیر شده با آسپرژیلوس اریزه با پیش تیمار اولتراسوند به روش سطح پاسخ،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 4 (پیاپی 16)، pp. 55–67، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222828/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button