مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان غلظت سرب و روی در خیار گلخانه های استان همدان در سال 91

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 آلودگی فلزات سنگین خاک های کشاورزی یک مشکل زیست محیطی عمده است که می تواند, تولید گیاهی, امنیت غذایی و سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد. فلزات سنگین در نتیجه فعالیت ها و دستکاری های انسان در محیط زیست وارد می شوند. فلزات سنگین در قسمت های خوراکی سبزیجات برگی و همچنین در میوه و دانه گیاهان تجمع پیدا می کنند. لذا این پژوهش با هدف تعیین غلظت عناصر سنگین سرب و روی در محصول خیار گلخانه ای برخی از شهرستان های استان همدان انجام شد. غلظت عناصر مذکور با استفاده از دستگاه نشر اتمی تعیین گردید. نتایج تحقیق نشان داد, میانگین غلظت عناصر سرب و روی در نمونههای خیار به ترتیب 0.33 و 3.14 میلیگرم بر کیلوگرم میباشد. همچنین نتایج مربوط به تجزیه و تحلیل های آماری نشان دهنده وجود همبستگی منفی بین غلظت عناصر اندازه گیری شده می باشد. بر پایه نتایج بدست آمده از این پژوهش غلظت عنصر روی در گلخانه های همدان و غلظت عنصر سرب در گلخانه های تویسرکان, فامنین و ملایر بالاتر از حدود مجاز توصیه شده تشخیص داده شد. به علاوه, مقادیر دریافت روزانه عناصر سرب و روی از طریق مصرف سبزیجات برای سه رده سنی کودکان, افراد بالغ و بزرگسالان محاسبه گردید. به طور کلی دریافت روزانه عناصر مورد مطالعه پایین تر از حدود مجاز توصیه شده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    چراغی، مهرداد، بیگ محمدی، زهرا، و شایسته، کامران. (1392). ارزیابی میزان غلظت سرب و روی در خیار گلخانه های استان همدان در سال 91. بهداشت مواد غذایی، 3(2 (پیاپی 10))، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/222842/fa

    Vancouver: کپی

    چراغی مهرداد، بیگ محمدی زهرا، شایسته کامران. ارزیابی میزان غلظت سرب و روی در خیار گلخانه های استان همدان در سال 91. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(2 (پیاپی 10)):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/222842/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد چراغی، زهرا بیگ محمدی، و کامران شایسته، “ارزیابی میزان غلظت سرب و روی در خیار گلخانه های استان همدان در سال 91،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 2 (پیاپی 10)، pp. 53–62، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222842/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button