Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,324
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان باقی مانده دیازینون و کلرپیریفوس در محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان سردخانه های شهرستان میاندوآب با استفاده از HPLC – PDA

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 در پژوهش حاضر برای بررسی آلودگی احتمالی محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان (رد دلیشز) شهرستان میاندوآب نسبت به سموم کشاورزی مورداستفاده توسط باغبانان, میزان باقی مانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس موردبررسی قرار گرفت. ابتدا نمونه برداری توسط روش تصادفی ساده انجام گرفت و پس از عصاره گیری و استخراج به روش استخراج فاز جامد (SPE) با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) میزان باقی مانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس اندازه گیری شد. طبق نتایج میزان باقی مانده سموم به ترتیب در سیب های شسته نشده باپوست, شسته شده باپوست و سیب های پوست گیری شده ppm 0.08, 0.31 0.68 برای دیازینون و 0.24, 0.54, ppm 0.98 برای کلرپیریفوس اندازه گیری شد. مقایسه نتایج آماری با استاندارد های جهانی (دیازینون 0.5 ppm و کلرپیریفوس 0.01 ppm) مبین این موضوع است که میزان باقی مانده سم دیازینون در سیب های شسته نشده باپوست و میزان باقی مانده سم کلرپیریفوس در هر سه حالت (شسته شده باپوست, شسته شده بدون پوست و سیب های پوست گیری شده) بیش از حد جهانی بود, بنابر این ضرورت دارد مسوولان و باغداران منطقه توجه ویژه ای به میزان باقی مانده و زمان استفاده از سموم داشته باشند تا به این وسیله از به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه و صادرات سیب درختی جلوگیری گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهیان، حسین، و شیخ لویی، حسین. (1396). بررسی میزان باقی مانده دیازینون و کلرپیریفوس در محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان سردخانه های شهرستان میاندوآب با استفاده از HPLC – PDA. بهداشت مواد غذایی، 7(2 (پیاپی 26) )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/222848/fa

    Vancouver: کپی

    شاهیان حسین، شیخ لویی حسین. بررسی میزان باقی مانده دیازینون و کلرپیریفوس در محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان سردخانه های شهرستان میاندوآب با استفاده از HPLC – PDA. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(2 (پیاپی 26) ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/222848/fa

    IEEE: کپی

    حسین شاهیان، و حسین شیخ لویی، “بررسی میزان باقی مانده دیازینون و کلرپیریفوس در محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان سردخانه های شهرستان میاندوآب با استفاده از HPLC – PDA،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26) ، pp. 1–13، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222848/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا