مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آلودگی میکروبی کره های سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 47

چکیده

کره از زدن خامه تازه و یا تخمیری تولید شده و از غلیظ ترین محصولاتی است که از شیر به دست می آید. هدف از این تحقیق تعیین میزان آلودگی میکروبی نمونه های کره سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند بود. بدین منظور در مجموع تعداد 100 نمونه کره شامل 60 نمونه کره سنتی و 40 نمونه کره پاستوریزه به طور کاملاً تصادفی و تحت شرایط استریل جمع آوری و مطابق با روش های مرجع و استاندارد ملی مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار 19SPSS-تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که میزان آلودگی به باکتری های کلی فرم, اشریشیا کولای, استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر به ترتیب در 3/8, 3/3, 7/1 و 7/61 درصد از نمونه های کره سنتی بالاتر از حد مجاز استاندارد بود در حالی که به ترتیب 5/7, 5/7 و 5/27 درصد از نمونه های کره پاستوریزه بیش از حد به باکتری های کلی فرم, اشریشیا کولای و کپک و مخمر آلودگی بودند. آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس در هیچ یک از نمونه های کره پاستوریزه ردیابی نشد. از نظر آلودگی به باکتری های کلی فرم, اشریشیا کولای و استافیلوکوکوس اورئوس بین نمونه های کره سنتی و پاستوریزه اختلاف معنی داری وجود نداشت اما این تفاوت از نظر آلودگی با کپک و مخمر معنی دار بود (05/0>P). نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که در مجموع میزان آلودگی میکروبی نمونه های کره سنتی و پاستوریزه مورد مطالعه به ترتیب در 65 و 5/27 درصد از نمونه ها بالاتر از حد مجاز استاندارد ایران بود. لازم است اقدامات پیشگیرانه جدی تری از جانب سازمان ها و ارگان های نظارتی ذی ربط انجام پذیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی سه قلعه، حمیدرضا، و اژدری، عطااله. (1397). تعیین میزان آلودگی میکروبی کره های سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند. بهداشت مواد غذایی، 8(1 (پیاپی 29) )، 39-47. SID. https://sid.ir/paper/222853/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی سه قلعه حمیدرضا، اژدری عطااله. تعیین میزان آلودگی میکروبی کره های سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(1 (پیاپی 29) ):39-47. Available from: https://sid.ir/paper/222853/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا کاظمی سه قلعه، و عطااله اژدری، “تعیین میزان آلودگی میکروبی کره های سنتی و پاستوریزه عرضه شده در شهر بیرجند،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29) ، pp. 39–47، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222853/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button