مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,996
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره های سیاه دانه، زیره سیاه و تلفیق آنها بر تغییرات شیمیایی و خصوصیات حسی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) نگه داری شده در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

چکیده

 گیاهان دارویی به سبب دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی طبیعی بسیار مورد توجه صنایع مختلف غذایی, آرایشی و دارویی هستند. هدف این مقاله بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی عصاره های گیاهان زیره سیاه, سیاه دانه و تلفیق آن ها بر افزایش ماندگاری ماهی کپور نقره ای نگه داری شده در یخچال می باشد. برای این منظور قطعات ماهی کپور نقره ای به چهار بخش تقسیم شدند. سه بخش از ماهی ها به طور مجزا در عصاره های گیاهی با غلظت 1% و گروه چهارم نیز به عنوان شاهد در آب خالص غوطه ور شدند. سپس همه تیمارها در کیسه های پلی اتیلنی بسته بندی و در دمای 4±1oC نگه داری شدند. در نهایت شاخص های PV,TBA و FFA به همراه ارزیابی حسی در یک دوره 15 روزه (روزهای 0, 3, 6, 9, 12 و 15) بر روی نمونه ها اندازه گیری شد. با توجه به نتایج, در هر سه تیمار حاوی عصاره آنتی اکسیدانی, اکسیداسیون لیپید نسبت به نمونه شاهد به تعویق افتاد. در بررسی حسی ماهی های تیمار شده با عصاره سیاه دانه بهترین کیفیت را در طول دوره نگه داری از خود نشان دادند و روند افزایشی شاخص های شیمیایی نیز در مقایسه با دو تیمار دیگر بطور معنی داری (p<0.05) کمتر بود. نتایج حاصل نشان دهنده تاثیر آنتی اکسیدانی قوی عصاره های زیره سیاه, سیاه دانه و تلفیق آن ها بر روی ماهی کپور نقره ای و افزایش مدت ماندگاری ماهی های غوطه ور شده در عصاره بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    غلام زاده، مرضیه، حسینی، هدایت، اسکندری، سهیل، حسینی، ابراهیم، و غلام زاده، مریم. (1392). مطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره های سیاه دانه, زیره سیاه و تلفیق آنها بر تغییرات شیمیایی و خصوصیات حسی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) نگه داری شده در یخچال. بهداشت مواد غذایی، 3(3 (پیاپی 11))، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/222859/fa

    Vancouver: کپی

    غلام زاده مرضیه، حسینی هدایت، اسکندری سهیل، حسینی ابراهیم، غلام زاده مریم. مطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره های سیاه دانه, زیره سیاه و تلفیق آنها بر تغییرات شیمیایی و خصوصیات حسی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) نگه داری شده در یخچال. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(3 (پیاپی 11)):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/222859/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه غلام زاده، هدایت حسینی، سهیل اسکندری، ابراهیم حسینی، و مریم غلام زاده، “مطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره های سیاه دانه, زیره سیاه و تلفیق آنها بر تغییرات شیمیایی و خصوصیات حسی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) نگه داری شده در یخچال،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 3 (پیاپی 11)، pp. 11–22، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222859/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button