مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان سرب و کادمیوم و عوامل مرتبط با آن در شیرهای خام تولیدی در مناطق مختلف استان همدان

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 47

چکیده

 با توجه به عوارض خطرناک وجود فلزات سنگین در رژیم غذایی انسان میزان سرب و کادمیوم موجود در شیر خام مناطق مختلف استان همدان در تابستان سال 1390 ارزیابی شد. با در نظر گرفتن مطالعات اکولوژیکی تعداد 48 نمونه از شیرهای خام تولیدی مناطق مختلف استان همدان نمونه برداری و میزان عناصر مذکور با روش افزایش استاندارد و تزریق به دستگاه جذب سنجی اتمی اندازه گیری شد. طبق نتایج مطالعه, میانگین سرب و کادمیوم به ترتیب 4.84 و 3.21 mg/kg تعیین گردید که از این نظر از حد مجاز تعیین شده توسط WHO  وFAO کمتر بود. نتایج نشان داد غلظت عناصر مورد مطالعه در بین مناطق مختلف مورد بررسی اختلاف آماری معنی داری داشت (p<0.001). همچنین مقادیر سرب و کادمیوم نمونه ها با تعداد خودرو, تعداد کارخانجات صنعتی و جمعیت ساکن در هر منطقه ارتباط آماری معنی داری نشان نداد. مقایسه غلظت عناصر سنگین با نقشه معادن کانی فلزی استان نشان داد نقاط با محتوای بالای آلاینده ها در اطراف نقاط با تراکم بالای معادن قرار دارند. به نظر می رسد این عناصر از طریق آب و علوفه وارد بدن دام ها در این مناطق شده است. بنابراین ضرورت انجام مطالعات تکمیلی توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

وحیدی نیا، علی اصغر، صالحی، ایرج، بیگی نژاد، هادی، پورتقی، جلال، نظری، زهرا، و مرادی، محمدرضا. (1392). مطالعه میزان سرب و کادمیوم و عوامل مرتبط با آن در شیرهای خام تولیدی در مناطق مختلف استان همدان. بهداشت مواد غذایی، 3(3 (پیاپی 11))، 39-47. SID. https://sid.ir/paper/222861/fa

Vancouver: کپی

وحیدی نیا علی اصغر، صالحی ایرج، بیگی نژاد هادی، پورتقی جلال، نظری زهرا، مرادی محمدرضا. مطالعه میزان سرب و کادمیوم و عوامل مرتبط با آن در شیرهای خام تولیدی در مناطق مختلف استان همدان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(3 (پیاپی 11)):39-47. Available from: https://sid.ir/paper/222861/fa

IEEE: کپی

علی اصغر وحیدی نیا، ایرج صالحی، هادی بیگی نژاد، جلال پورتقی، زهرا نظری، و محمدرضا مرادی، “مطالعه میزان سرب و کادمیوم و عوامل مرتبط با آن در شیرهای خام تولیدی در مناطق مختلف استان همدان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 3 (پیاپی 11)، pp. 39–47، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222861/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button