Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,753
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

897
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی بهداشتی فلزات سنگین آرسنیک و روی در برنج های کشت شده در استان فارس (مطالعه موردی: مزارع فیروزآباد)

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 امنیت غذایی در کنار حفظ محیط زیست به یک موضوع مهم جهانی تبدیل شده است. تجمع آرسنیک و روی در برنج به عنوان یک فاجعه برای جنوب شرق آسیا شمرده می شود, جایی که برنج به عنوان یک غذای اصلی به شمار می رود. با توجه به این نکته که برنج از پرمصرف ترین اقلام در جیره غذایی مردم ایران محسوب می شود, اقدام به انجام مطالعه حاضر کردیم. این پژوهش به بررسی غلظت فلزات سنگین روی و آرسنیک در برنج شهرستان فیروزآباد پرداخته است. جهت انجام این مطالعه 38 نمونه برنج از 22 روستای این شهرستان جمع آوری گردید. نمونه های جمع آوری شده توسط دستگاه Digesdahl هضم و سپس غلظت فلزات سنگین توسط دستگاه ICP قرائت گردید و با استفاده از نرم افزار آماری SPSSتحلیل های آماری صورت گرفت. نتایج حاصله نشان داد که متوسط غلظت فلز سنگین روی در برنج 20.87±1.9 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک با دامنه بین 32.97±1.9 – 25.26±1.9 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک و آرسنیک 22.89±2.2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک با دامنه بین 17.61±2.2 – 26.77±2.2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک بود. مقایسه میزان غلظت فلزات سنگین با میزان استاندارد حاکی از آن است که غلظت فلز آرسنیک در 100 درصد نمونه ها بالاتر از حد مجاز WHO/FAO و میزان فلز روی در 97.36 درصد نمونه ها پایین تز از حد مجاز تعیین شده بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    چراغی، مهرداد، افشاری بهمن بیگلو، زهرا، و سیف، اصغر. (1392). ارزیابی بهداشتی فلزات سنگین آرسنیک و روی در برنج های کشت شده در استان فارس (مطالعه موردی: مزارع فیروزآباد). بهداشت مواد غذایی، 3(3 (پیاپی 11))، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/222862/fa

    Vancouver: کپی

    چراغی مهرداد، افشاری بهمن بیگلو زهرا، سیف اصغر. ارزیابی بهداشتی فلزات سنگین آرسنیک و روی در برنج های کشت شده در استان فارس (مطالعه موردی: مزارع فیروزآباد). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(3 (پیاپی 11)):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/222862/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد چراغی، زهرا افشاری بهمن بیگلو، و اصغر سیف، “ارزیابی بهداشتی فلزات سنگین آرسنیک و روی در برنج های کشت شده در استان فارس (مطالعه موردی: مزارع فیروزآباد)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 3 (پیاپی 11)، pp. 67–74، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222862/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا