مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,422
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولید و عرضه شده در شهر مراغه در سال 1391

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 82

چکیده

 در ایران تولید بستنی های سنتی یا غیرپاستوریزه که به روش دستی تهیه می شود سابقه دیرینه داشته و مصرف آن در ماه های گرم سال بخصوص در بین کودکان بسیار رایج می باشد. آلودگی این محصول به میکروارگانیسم های بیماری زا می تواند منجر به ایجاد مسمومیت و عفونت های میکروبی در مصرف کنندگان شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین وضعیت آلودگی میکروبی بستنی های سنتی در واحدهای تولید و عرضه کننده موجود در شهر مراغه می باشد. برای این منظور ابتدا واحدهای تولید و عرضه بستنی سنتی در شهر مراغه بر اساس وضعیت بهداشت ظاهری واحد و کارکنان آن به واحدهای درجه یک تا سه دسته بندی شدند؛ سپس از آنها مجموعا 99 نمونه بستنی تهیه و بر اساس استاندارد ملی ایران از نظر شمارش کلی, شمارش انتروباکتریاسه, جستجوی اشریشیا کولای, جستجوی سالمونلا و جستجوی استافیلوکوکوس های کوآگولاز مثبت مورد آزمایش قرار گرفتند. از نظر شمارش کلی 78.8 درصد, تعداد انتروباکتریاسه ها 17.2 درصد, از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس های کوآگولاز مثبت 41.8 درصد, از نظر آلودگی به اشریشیا کولای 21.4 درصد نمونه ها آلودگی بالاتر از حد مجاز بر طبق استاندارد ملی ایران داشتند. از هیچ یک از نمونه ها باکتری سالمونلا جدا نشد. به غیر از آلودگی استافیلوکوکی و اشریشیا کولای که در واحدهای درجه 3 به طور معنی داری (p<0.05) بیشتر از واحدهای درجه 1 بود, در بقیه موارد تفاوت معنی داری بین واحدهای درجه یک تا سه وجود نداشت. در مجموع نتایج تحقیق حاضر نشان داد که درصد بالایی از بستنی های سنتی تولید و عرضه شده در بازار مراغه از نظر آلودگی میکروبی در حد قابل قبول نبوده و نیز ظاهر واحدهای تهیه و عرضه بستنی سنتی نمی تواند معیار معتبر جهت ارزیابی کیفیت بهداشتی محصول عرضه شده باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

انوری نژاد، مهوش، و میرزایی، حمید. (1392). مطالعه میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولید و عرضه شده در شهر مراغه در سال 1391. بهداشت مواد غذایی، 3(3 (پیاپی 11))، 75-82. SID. https://sid.ir/paper/222863/fa

Vancouver: کپی

انوری نژاد مهوش، میرزایی حمید. مطالعه میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولید و عرضه شده در شهر مراغه در سال 1391. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(3 (پیاپی 11)):75-82. Available from: https://sid.ir/paper/222863/fa

IEEE: کپی

مهوش انوری نژاد، و حمید میرزایی، “مطالعه میزان آلودگی میکروبی بستنی های سنتی تولید و عرضه شده در شهر مراغه در سال 1391،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 3 (پیاپی 11)، pp. 75–82، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222863/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button