مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,379
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

850
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی غلظت باقی مانده سم ارگانوفسفره دیازینون در محصولات گلخانه ای با روش اسپکتروفتومتری (مطالعه موردی: قارچ خوراکی)

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 80

چکیده

 آفت کش ها یکی از منابع مهم آلودگی محیط زیست هستند که بر سلامتی موجودات زنده از جمله انسان ها تاثیر منفی می گذارند. هدف از این مطالعه ارزیابی باقی مانده سم ارگانوفسفره دیازینون در قارچ خوراکی به روش اسپکتروفتومتری بود. به این منظور, ابتدا 10 نمونه قارچ از گلخانه های فعال در شهرستان همدان و برندهای تجاری که محصولات خود را در بازار مصرف شهر همدان عرضه می کردند, تهیه شد. پس از آماده کردن نمونه ها در آزمایشگاه, باقی مانده سم دیازینون در آن ها با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر در 3 تکرار قرائت شد. میانگین غلظت باقی مانده سم دیازینون در برندهای مختلف تجاری به ترتیب برابر با 0.126, 0.125, 0.166, 0.040, 0.130, 0.081, 0.129, 0.132, 0.128 و 0.129 میلی گرم بر کیلوگرم بود, که بیش از حداکثر حد مجاز باقی مانده ارایه شده توسط اتحادیه اروپا برآورد گردید. همچنین نتایج مقایسه میانگین غلظت باقی مانده سم بین نمونه ها بیانگر وجود اختلاف معنی دار نمونه های 3, 4 و 6 با یکدیگر بود (p<0.05). طبق نتایج مطالعه, میانگین غلظت باقی مانده سم دیازینون در قارچ خوراکی بیش از حداکثر حد مجاز باقی مانده ارایه شده اتحادیه اروپا بود. لذا لزوم اندیشیدن تمهیداتی در این راستا و به ویژه آموزش کشاورزان به منظور استفاده صحیح و اصولی از نهاده های کشاورزی باعث می شود که سلامتی مصرف کنندگان این محصولات با اطمینان بیشتر تضمین شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سبحان اردکانی، سهیل، دخت صدری، سیمین، و جامه بزرگی، سعید. (1392). ارزیابی غلظت باقی مانده سم ارگانوفسفره دیازینون در محصولات گلخانه ای با روش اسپکتروفتومتری (مطالعه موردی: قارچ خوراکی). بهداشت مواد غذایی، 3(4 (پیاپی 12))، 73-80. SID. https://sid.ir/paper/222891/fa

    Vancouver: کپی

    سبحان اردکانی سهیل، دخت صدری سیمین، جامه بزرگی سعید. ارزیابی غلظت باقی مانده سم ارگانوفسفره دیازینون در محصولات گلخانه ای با روش اسپکتروفتومتری (مطالعه موردی: قارچ خوراکی). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(4 (پیاپی 12)):73-80. Available from: https://sid.ir/paper/222891/fa

    IEEE: کپی

    سهیل سبحان اردکانی، سیمین دخت صدری، و سعید جامه بزرگی، “ارزیابی غلظت باقی مانده سم ارگانوفسفره دیازینون در محصولات گلخانه ای با روش اسپکتروفتومتری (مطالعه موردی: قارچ خوراکی)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 4 (پیاپی 12)، pp. 73–80، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222891/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button