Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,403
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی غلظت مس و کادمیوم در گوجه فرنگی های گلخانه ای تولیدی استان همدان در سال 91

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

 تجمع بیش از حد فلزات سنگین در خاک های کشاورزی نه تنها منجر به آلودگی محیط زیست می شود بلکه منجر به افزایش جذب فلزات سنگین توسط گیاهان شده که در نتیجه آن کیفیت و ایمنی غذایی تحت تاثیر قرار می گیرد. کادمیوم و مس آلاینده های اصلی در خاک های گلخانه ای هستند که هم از طریق تکنیک های کشاورزی و هم از طریق مواد شیمیایی به محصولات کشاورزی راه پیدا می کنند. این پژوهش با هدف تعیین میزان آلودگی محصول گوجه فرنگی گلخانه های استان همدان به فلزات سنگین مس و کادمیوم صورت گرفته است. در مجموع 72 نمونه از 18 گلخانه (4 نمونه از هر گلخانه) واقع در 6 شهر استان نمونه گیری شد. پس از انجام آماده سازی نمونه ها, غلظت عناصر مذکور با استفاده از دستگاه نشر اتمی اندازه گیری گردید. نتایج تحقیق نشان داد, غلظت کادمیوم و مس در نمونه های گوجه فرنگی به ترتیب در دامنه 0.08-5.25 و 0.01-9.25 میلی گرم برگیلوگرم بود. تجزیه و تحلیل های آماری همبستگی معنی داری بین غلظت عناصر کادمیوم و مس در محصول گوجه فرنگی نشان داد. مقایسه نتایج بدست آمده با مقادیر مجاز نشان دهنده آلوده بودن بیش از حد مجاز برخی از محصول گوجه فرنگی در گلخانه های مورد مطالعه بود. طوری که غلظت کادمیوم در تمامی نمونه ها برای سلامتی مصرف کنندگان مخاطره آمیز ارزیابی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چراغی، مهرداد، سهرابی، مژگان، و شایسته، کامران. (1392). ارزیابی غلظت مس و کادمیوم در گوجه فرنگی های گلخانه ای تولیدی استان همدان در سال 91. بهداشت مواد غذایی، 3(4 (پیاپی 12))، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/222894/fa

    Vancouver: کپی

    چراغی مهرداد، سهرابی مژگان، شایسته کامران. ارزیابی غلظت مس و کادمیوم در گوجه فرنگی های گلخانه ای تولیدی استان همدان در سال 91. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(4 (پیاپی 12)):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/222894/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد چراغی، مژگان سهرابی، و کامران شایسته، “ارزیابی غلظت مس و کادمیوم در گوجه فرنگی های گلخانه ای تولیدی استان همدان در سال 91،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 4 (پیاپی 12)، pp. 31–40، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222894/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا