مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر اینولین، مقدار تلقیح و دماهای مختلف بر سرعت رشد و متابولیسم لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس La5 در شیر

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 16

چکیده

 فعالیت بیولوژیکی پروبیوتیک ها تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی قرار دارد که هر کدام از این عوامل می تواند بر روی عملکرد و نیز میزان رشد پروبیوتیک ها موثر باشد. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر اینولین, مقادیر 0.5, 1, 1.5 و 2 درصد مایه کشت اولیه و دماهای 35, 38, 41 و 44 درجه سلسیوس بر سرعت رشد و متابولیسم لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 در شیر فرادما می باشد. برای این منظور از شیر تخمیرشده با لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La5 به عنوان مایه کشت جهت تلقیح در نمونه های شیر استفاده شد. برای انتخاب دمای مناسب از گرم خانه های 35, 38, 41 و 44 درجه سلسیوس استفاده شد. اسیدیته و pH نمونه های شیر در طی ساعات صفر, 2, 4, 6 و 8 اندازه گیری و تعداد لاکتوباسیلوس در زمان های صفر, 4 و 8 ساعت بعد از گرم خانه گذاری شمارش گردید. برای ارزیابی تاثیر اینولین 0.5 درصد به نمونه شیر اضافه گردید سپس نمونه های شیر همراه با نمونه شاهد در دمای 41 درجه سلسیوس گرم خانه گذاری شد و اسیدیته, pH و تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در زمان های صفر, 2, 4, 6 و 8 ساعت بعد از گرم خانه گذاری مورد ارزیابی قرار گرفتند. هر کدام از عملیات فوق 10 بار تکرار و میانگین اسیدیته, pH و تعداد لاکتوباسیلوس در زمان های فوق الذکر توسط آزمون های آماری با هم مقایسه شدند. نتایج حاصله نشان دادند که تعداد لاکتوباسیلوس و اسیدیته در نمونه های شیر گرم خانه گذاری شده در 41 و 44 درجه سلسیوس به طور معنی داری بیشتر از دماهای دیگر بود (p<0.05). سرعت افزایش تعداد لاکتوباسیلوس در نمونه های حاوی 2 درصد مایه کشت در ساعت چهارم گرم خانه گذاری به طور معنی داری بیشتر از نمونه های دیگر بود (p<0.05). ولی این تفاوت در ساعت 8 بعد از گرم خانه گذاری معنی داری (p<0.05) نبود. تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و اسیدیته در نمونه شیر حاوی اینولین به طور معنی داری بیشتر از نمونه کنترل بود (p<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد که لاکتوباسیلوس اسید وفیلوس La5 در دماهای 41 و 44 درجه سلسیوس بهتر از سایر دماها رشد کرده و اضافه کردن اینولین به شیر سرعت رشد و متابولیسم آن را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی دره آبی، هیوا. (1390). مطالعه تاثیر اینولین, مقدار تلقیح و دماهای مختلف بر سرعت رشد و متابولیسم لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس La5 در شیر. بهداشت مواد غذایی، 1(1 (پیاپی 1))، 9-16. SID. https://sid.ir/paper/222900/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی دره آبی هیوا. مطالعه تاثیر اینولین, مقدار تلقیح و دماهای مختلف بر سرعت رشد و متابولیسم لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس La5 در شیر. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(1 (پیاپی 1)):9-16. Available from: https://sid.ir/paper/222900/fa

    IEEE: کپی

    هیوا کریمی دره آبی، “مطالعه تاثیر اینولین, مقدار تلقیح و دماهای مختلف بر سرعت رشد و متابولیسم لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس La5 در شیر،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 1 (پیاپی 1)، pp. 9–16، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222900/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button