مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دلایل استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی به روش تحلیل سلسله مراتبی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 89

چکیده

 امروزه استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی نگرانی های بهداشتی زیادی را به وجود آورده است. اطلاع از دلایل استفاده غیرمجاز از این رنگ ها می تواند برنامه ریزی و اقدامات مدیریتی و کنترلی لازم را تسهیل نموده و گام مهمی برای حفظ سلامت جامعه باشد. در این مطالعه با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی و فرم مقایسه زوجی معیار ها و زیرمعیار ها, داده های لازم در خصوص بررسی دلایل استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی از دیدگاه 138 نفر از کارکنان صنوف مواد غذایی شهر کرمان و متخصصین بهداشت جمع آوری گردید. هر دو گروه متخصصین بهداشت و کارکنان صنوف مواد غذایی معتقدند که مهم ترین معیار استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی معیار اقتصادی و در درجه دوم معیار آگاهی است. هر چند از نظر متخصصین بهداشت ارزان تر بودن رنگ های مصنوعی نسبت به رنگ های طبیعی و پایین بودن آگاهی عموم مردم به عنوان مصرف کنندگان مواد غذایی مهم ترین زیرمعیارها می باشند. اما از نظر کارکنان صنوف غذایی مشتری پسند بودن مواد غذایی تهیه شده با رنگ مصنوعی و پایین بودن آگاهی کارکنان تهیه کننده مواد غذایی مهم ترین زیرمعیار ها می باشند. معیارهای اقتصادی و پایین بودن آگاهی عاملی برای استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی است. لذا با افزایش آگاهی عموم مردم و کارکنان دخیل در تهیه مواد غذایی می توان اقدامات موثری جهت کاهش مصرف غیرمجاز این رنگ ها انجام داد. هر چند فعالیت های دیگری مانند انجام بازرسی موثرتر و برخورد قاطع ارگان های مسوول با متخلفین, توزیع کنترل شده رنگ های مصنوعی و برچسب گذاری مواد غذایی به مدیریت مشکل بهداشتی فوق کمک می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خسروی مشیزی، رضا، یونسیان، مسعود، و گلوی، الهام. (1395). بررسی دلایل استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی به روش تحلیل سلسله مراتبی. بهداشت مواد غذایی، 6(1 (پیاپی 21))، 75-89. SID. https://sid.ir/paper/222928/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی مشیزی رضا، یونسیان مسعود، گلوی الهام. بررسی دلایل استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی به روش تحلیل سلسله مراتبی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(1 (پیاپی 21)):75-89. Available from: https://sid.ir/paper/222928/fa

    IEEE: کپی

    رضا خسروی مشیزی، مسعود یونسیان، و الهام گلوی، “بررسی دلایل استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی به روش تحلیل سلسله مراتبی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 1 (پیاپی 21)، pp. 75–89، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222928/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button