مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فراوانی و مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های کمپیلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 69

چکیده

کمپیلوباکتر ژژونی و کولای از عوامل اسهال در انسان در سراسر جهان با منشا مواد غذایی خصوصا گوشت محسوب می شوند. این مطالعه با هدف تعیین شیوع گونه های کمپیلوباکتر در مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی (بعد از پوست کنی, بعد از تخلیه امعا و احشا و پایان مرحله کشتار) انجام شد. درمجموع 150 نمونه گوشت گوسفند (50 نمونه در هر مرحله) در مدت 16 ماه از دی ماه 1385 تا اردیبهشت 1387 جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. در مجموع, گونه های کمپیلوباکتر از 11.3 درصد (17 مورد از 150 نمونه) لاشه ها از سه مرحله جمع آوری شده, جدا گردید که از این تعداد 76.5 درصد به عنوان کمپیلوباکتر ژژونی و 23.1 درصد به عنوان کمیپلوباکترکولای متمایز شدند. گونه های کمپیلوباکتر به ترتیب از 5, 8 و 4 درصد لاشه ها در مراحل بعد از پوست کنی, بعد از تخلیه امعا و احشا و پایان مرحله کشتار جداسازی شدند. حساسیت 17 گونه جداسازی شده با 10 آنتی بیوتیک با استفاده از روش دیسک گذاری مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین مقاومت به سیپروفلوکساسین (58.8 درصد) سپس به نالیدیکسیک اسید ( 47.1درصد), تتراسیکلین (41.2 درصد), انروفلوکساسین (29.4 درصد), آمپی سیلین (23.5 درصد), آموکسی سیلین (5.9 درصد) و استرپتومایسین (5.9 درصد) مشاهده شد. این مطالعه نشان داد کاربرد یک سیستم پیشگیری کننده مانند سیستم تعیین نقاط کنترل بحرانی و ارزیابی مخاطرات در کنترل آلودگی به کمپیلوباکترها در کشتارگاه های دام ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکریان، امیر، رحیمی، ابراهیم، و کاظمی، سیامک. (1390). فراوانی و مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های کمپیلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی. بهداشت مواد غذایی، 1(4 (پیاپی 4))، 63-69. SID. https://sid.ir/paper/222951/fa

    Vancouver: کپی

    شاکریان امیر، رحیمی ابراهیم، کاظمی سیامک. فراوانی و مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های کمپیلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(4 (پیاپی 4)):63-69. Available from: https://sid.ir/paper/222951/fa

    IEEE: کپی

    امیر شاکریان، ابراهیم رحیمی، و سیامک کاظمی، “فراوانی و مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های کمپیلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 4 (پیاپی 4)، pp. 63–69، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button