مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیاکولای در بستنی های سنتی عرضه شده در شهرستان خوی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 اشریشیاکولای یکی از مهم ترین پاتوژن های روده ای منتقله از مواد غذایی است. هدف از این مطالعه, بررسی میزان شیوع و تعیین الگوی مقامت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیاکولای در بستنی های سنتی عرضه شده در شهرستان خوی می باشد. این مطالعه به صورت مقطعی و در طی شش ماه نخست سال 1390 بر روی 150 نمونه بستنی سنتی خریداری شده از فروشگاه ها و قنادی های عرضه کننده بستنی در مناطق مختلف شهرستان خوی انجام و پس از شناسایی سویه های اشریشیاکولای, با استفاده از آزمون کربی - بوئر الگوی حساسیت و مقاومت 10 آنتی بیوتیک مورد مطالعه تعیین گردید. مطابق نتایج مطالعه, %31.33 (47 از 150) از نمونه ها آلوده به اشریشیاکولای بودند. همچنین نتایج حاصل از تست آنتی بیوگرام نشان داد بیشترین میزان حساسیت به ترتیب نسبت به سفتیزوکسیم (%80.85), سیپروفلوکساسین (%78.73) و سفتریاکسون (%74.47) و بیشترین میزان مقاومت به ترتیب نسبت به آموکسی سیلین (%95.74), اگزاسیلین (%82.98) و کانامایسین (%61.7) می باشد. در مجموع نتایج حاصله از این تحقیق نشان می دهد که میزان شیوع اشریشیاکولای به عنوان شاخص آلودگی مدفوعی در بستنی های عرضه شده در بازار خوی و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جداشده قابل توجه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملاعباس زاده، حامد، ملازاده، مسعود، حاجی زاده، نادر، و محمدزاده قشلاقی، نادر. (1391). مطالعه میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیاکولای در بستنی های سنتی عرضه شده در شهرستان خوی. بهداشت مواد غذایی، 2(2 (پیاپی 6))، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/222968/fa

    Vancouver: کپی

    ملاعباس زاده حامد، ملازاده مسعود، حاجی زاده نادر، محمدزاده قشلاقی نادر. مطالعه میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیاکولای در بستنی های سنتی عرضه شده در شهرستان خوی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1391؛2(2 (پیاپی 6)):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/222968/fa

    IEEE: کپی

    حامد ملاعباس زاده، مسعود ملازاده، نادر حاجی زاده، و نادر محمدزاده قشلاقی، “مطالعه میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیاکولای در بستنی های سنتی عرضه شده در شهرستان خوی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 2، no. 2 (پیاپی 6)، pp. 31–38، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button