مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره متانولی پوست انار واریته رباب (Punica granatum var. Rabbab)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

 گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنولی هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. اخیرا مطالعات متعددی روی منابع طبیعی به منظور یافتن منابع غنی از آنتی اکسیدان ها و نقش مصرف این ترکیبات در محافظت بدن در برابر صدمات ناشی از استرس اکسیداتیو انجام شده است. این تحقیق به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی پوست انار واریته رباب به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است. در این مطالعه, ترکیبات ترکیبات فلاونوئیدی, آنتوسیانیدی و قدرت احیاء کنندگی اندازه گیری شد. در نهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش مهار رادیکال DPPH اندازه گیری گردید. نتایج به دست آمده نشان دادند که میزان ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی و آنتوسیانیدی موجود در عصاره پوست انار به ترتیب 70.83 mgTAE/gr, 21.33 mg CE/gr و 136.66 mMOL/100ML می باشد. مطالعه اثر آنتی اکسیدانی نشان داد که عصاره متانولی پوست انار (600 mg/kg), اکسیداسیون لینولئیک اسید را به میزان 89.61 درصد مهار می نماید. با افزایش غلظت ترکیبات فنولی عصاره ویژگی ضد رادیکالی آن افزایش پیدا کرده و همبستگی معنی داری بین ویژگی ضد رادیکالی و قدرت احیاء کنندگی عصاره متانولی پوست انار وجود دارد. نتایج نشان داد عصاره متانولی پوست انار سرشار از ترکیبات فنولی بوده و خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد. بنابراین می توان از این منبع گیاهی حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان به عنوان نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بریزی، عنایت، شکرفروش، سیدشهرام، و حسین زاده، سعید. (1395). ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره متانولی پوست انار واریته رباب (Punica granatum var. Rabbab). بهداشت مواد غذایی، 6(3 (پیاپی 23) )، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/222979/fa

    Vancouver: کپی

    بریزی عنایت، شکرفروش سیدشهرام، حسین زاده سعید. ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره متانولی پوست انار واریته رباب (Punica granatum var. Rabbab). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(3 (پیاپی 23) ):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/222979/fa

    IEEE: کپی

    عنایت بریزی، سیدشهرام شکرفروش، و سعید حسین زاده، “ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره متانولی پوست انار واریته رباب (Punica granatum var. Rabbab)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23) ، pp. 13–20، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222979/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button