Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خطر فلز جیوه ناشی از مصرف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 33

چکیده

 در پژوهش حاضر با اندازه گیری غلظت جیوه کل با روش اسپکتروفتومتر جذب اتمی در نمونه های عضله ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) رودخانه بهمن شیر خطر ناشی از مصرف این ماهی برای انسان ارزیابی شد. بدین منظور 30 عدد ماهی از بندر چوئبده به صورت تصادفی تهیه شد. میانگین میزان جیوه در عضله ماهی شانک در منطقه مورد مطالعه 0.24±0.08 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر بود. نتایج نشان می دهد که میانگین میزان جیوه در عضله ماهی شانک از حد آستانه استانداردهای جهانی پایین تر است. با توجه به میزان مصرف سرانه ماهی در ایران, میزان جیوه ای که از طریق مصرف ماهی شانک زرد باله جذب بدن انسان می شود, حدود 0.000085 میلی گرم در کیلوگرم در روز و 0.000595 میلی گرم در کیلوگرم در هفته برای یک فرد بالغ با وزن 70 کیلوگرم است. همچنین میزان شاخص خطر ماهی شانک زرد باله 0.85 می باشد که کمتر از 1 است. حداکثر مصرف روزانه ماهی شانک زرد باله با میانگین غلظت 0.24 میلی گرم جیوه در کیلوگرم وزن تر برای مصرف کننده با میانگین وزن 70 کیلوگرم, 29 گرم در روز و 203 گرم در هفته می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشافر، آزیتا، و ولایت زاده، محمد. (1395). ارزیابی خطر فلز جیوه ناشی از مصرف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus). بهداشت مواد غذایی، 6(3 (پیاپی 23) )، 21-33. SID. https://sid.ir/paper/222983/fa

    Vancouver: کپی

    کوشافر آزیتا، ولایت زاده محمد. ارزیابی خطر فلز جیوه ناشی از مصرف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(3 (پیاپی 23) ):21-33. Available from: https://sid.ir/paper/222983/fa

    IEEE: کپی

    آزیتا کوشافر، و محمد ولایت زاده، “ارزیابی خطر فلز جیوه ناشی از مصرف ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23) ، pp. 21–33، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222983/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا