مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رشد و زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست هم زده کم چرب حاوی بتاگلوکان جو

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 اثربخشی غذاهای پروبیوتیک در گروی طول مدت زنده مانی پروبیوتیک ها در مواد غذایی حامل می باشد. بر همین اساس ارزیابی بقای این میکروب ها در ماده غذایی حامل طی تولید و نگهداری آن, از اهمیت زیادی برخوردار است. در این پژوهش بتاگلوکان جو به عنوان جایگزین چربی, در چهار سطح 0.25, 0.5, 0.75 و %1 به ماست پروبیوتیک کم چرب افزوده شد و تاثیر آن بر رشد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در روز های صفر, 1, 7 و 14 نگهداری و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی آن در روز 7 نگهداری ارزیابی گردید. نتایج آزمایش های میکروبی نشان داد تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تا سطح بتاگلوکان %0.75 به طور معنی داری (p<0.05). افزایش یافت, که دلیل این افزایش به خاصیت پری بیوتیکی این ترکیب مربوط می شود. در نمونه های حاوی 1% بتاگلوکان, رشد باکتری ها کمتر از سایر نمونه ها بود. نتایج فیزیکوشیمیایی نشان داد که اثر نوع تیمار روی اسیدیته, ماده خشک و آب اندازی تا سطح بتاگلوکان %0.75 معنی دار (p<0.05) بود. نتایج حاصل از مقایسه میانگین داده ها بیانگر آن است که نوع تیمار بر روی کاهش pH معنی دار (p<0.05) بود. هم چنین نوع تیمار تا %0.5 بتاگلوکان باعث کاهش ظرفیت نگهداری آب و افزایش ویسکوزیته شد (p<0.05). می توان به این جمع بندی رسید که بتاگلوکان می تواند به عنوان جایگزین چربی در تولید ماست کم چرب پروبیوتیک در سطح %0.5 به کار رود تا با تولید یک غذای فراسودمند سین بیوتیک, انتخاب جدیدی برای مصرف کنندگان محصولات لبنی فراهم شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بدری، مهدیه، و علی زاده، آیناز. (1395). رشد و زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست هم زده کم چرب حاوی بتاگلوکان جو. بهداشت مواد غذایی، 6(3 (پیاپی 23) )، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/222984/fa

    Vancouver: کپی

    بدری مهدیه، علی زاده آیناز. رشد و زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست هم زده کم چرب حاوی بتاگلوکان جو. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(3 (پیاپی 23) ):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/222984/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه بدری، و آیناز علی زاده، “رشد و زنده مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست هم زده کم چرب حاوی بتاگلوکان جو،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 3 (پیاپی 23) ، pp. 55–66، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button