مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,265
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,099
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشخیص و اندازه گیری اسیدهای چرب در روغن های خوراکی و قنادی در شهر تبریز با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 تری گلیسیریدها فراوان ترین شکل ذخیره ای چربی در بدن انسان و گیاهان می باشد و مهم ترین دسته از چربی ها هستند که در رژیم غذایی وجود دارند. خواص فیزیکی و شیمیایی چربی ها عمدتاً به نوع میزان اسید های چرب تشکیل دهنده آن ها وابسته است. بنابراین به منظور ارزیابی کیفیت آن ها میزان و نوع اسید های چرب تشکیل دهنده آن ها باید مورد بررسی قرار گیرد. در این کار پژوهشی ترکیب تعدادی از اسید های چرب در روغن های خوراکی و قنادی در شهر تبریز از نظر کمی و کیفی مورد مطالعه قرار گرفت. استخراج اسید های چرب میریستیک (C14), پالمتیک (C16), استئاریک (C18), اولئیک (C18: 1CIS), الائیدیک (C18: 1T), لینولئیک (C18: 2) و لینولنیک (C18: 3) در 60 نمونه روغن خوراکی و 10 نمونه روغن مینارین به صورت هم زمان و به روش مایع-مایع پخشی صورت گرفت و سپس آنالیز و جداسازی آنالیت ها با استفاده از روش GC-FID انجام شد. نتایج نشان داد 16 نمونه (8/22 درصد) از روغن های آزمایش شده حاوی بیش از 2 درصد اسید چرب ترانس (C 18: 1 T) بودند که 6 نمونه از آن در روغن های جامد و 10 نمونه متعلق به روغن های قنادی بود. هم چنین مجموع اسیدهای چرب اشباع در 14 نمونه (20 درصد), بالای 30 درصد بود که از این تعداد 4 نمونه متعلق به روغن های سرخ کردنی و 10 نمونه متعلق به روغن های قنادی بودند. در مجموع با توجه به استانداردهای ملی ایران 27 نمونه روغن (5/38 درصد) غیرقابل مصرف تشخیص داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعدلوی، فرنوش، و خندقی، جلیل. (1397). تشخیص و اندازه گیری اسیدهای چرب در روغن های خوراکی و قنادی در شهر تبریز با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی. بهداشت مواد غذایی، 8(2 (پیاپی 30) )، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/222993/fa

    Vancouver: کپی

    سعدلوی فرنوش، خندقی جلیل. تشخیص و اندازه گیری اسیدهای چرب در روغن های خوراکی و قنادی در شهر تبریز با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(2 (پیاپی 30) ):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/222993/fa

    IEEE: کپی

    فرنوش سعدلوی، و جلیل خندقی، “تشخیص و اندازه گیری اسیدهای چرب در روغن های خوراکی و قنادی در شهر تبریز با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30) ، pp. 45–53، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222993/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button