مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,416
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

9

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پتانسیل آب و ماده ایجاد کننده آن بر جوانه زنی سه گیاه زراعی گندم، چغندرقند و نخود

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 132

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های محصولات زراعی در اکثر نقاط کشور خصوصا مناطق خشک و نیمه خشک در معرض تنش های شوری و خشکی هستند، لذا بررسی اثرات پتانسیل منفی ناشی از تنش های خشکی و شوری مهم است. این آزمایش در محیط انکوباتور به منظور بررسی درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول و وزن ساقه چه و طول و وزن ریشه چه سه گونه زراعی مهم یعنی گندم (Triticum aestivum)، نخود (Cicer arientinum) و چغندر قند (Beta vulgaris) از سه خانواده گیاهی مختلف در شرایط پتانسیل منفی با استفاده از مواد مختلف ایجاد کننده پتانسیل ایجاد کننده پتانسیل انجام شد. تیمارها شامل جوانه زنی گیاهان در آب مقطر به عنوان شاهد و سه تیمار پتانسیل منفی شامل 0.32-، 0.56- و -0.80 مگاپاسکال بود که توسط چهار ماده مختلف ایجاد کننده پتانسیل منفی یعنی عناصر غذایی نیتروژن فسفر و پتاسیم (NPK)، نمک طعام (NaCl) و کلرور کلسیم (CaCl2) و پلی اتیلن گلیکول (PEG-6000) ایجاد شدند. طرح در قالب بلوکهای کامل تصادفی و بصورت فاکتوریل در پتری دیش هایی به قطر 11 سانتی متر و 50 عدد بذر اجرا گردید. نتایج نشان داد که در چغندر قند و نخود درصد جوانه زنی و سرعت آن با افزایش پتانسیل منفی محیط جوانه زنی کاهش یافت ولی گندم از این جهت مقاومت خوبی نشان داد و در کلیه پتانسیل ها و انواع املاح ایجاد شده پتانسیل منفی جوانه زنی قابل قبولی داشت. جوانه زنی چغندر قند شدیدا تحت تاثیر پتانسیل منفی و انواع مواد ایجاد کننده پتانسیل قرار گرفت و نخود حد واسط چغندر قند و گندم بود، لذا هر چند در شرایط زراعی چغندر قند گیاهی مقاوم به شوری می باشد ولی مرحله جوانه زنی آن کاملا حساس به پتانسیل منفی می باشد. در یک پتانسیل ثابت نیز مواد مختلف ایجاد کننده پتانسیل تاثیر معنی داری بر جوانه زنی نخود و چغندر قند داشتند. در بین این مواد NPK مناسب ترین ماده و PEG مضرترین ماده جهت ایجاد پتانسیل منفی و NaCl و CaCl2 هم حد واسط این دو بودند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کافی، محمد، و گلدانی، مرتضی. (1380). تاثیر پتانسیل آب و ماده ایجاد کننده آن بر جوانه زنی سه گیاه زراعی گندم, چغندرقند و نخود . علوم و صنایع کشاورزی، 15(1)، 121-132. SID. https://sid.ir/paper/22346/fa

Vancouver: کپی

کافی محمد، گلدانی مرتضی. تاثیر پتانسیل آب و ماده ایجاد کننده آن بر جوانه زنی سه گیاه زراعی گندم, چغندرقند و نخود . علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1380؛15(1):121-132. Available from: https://sid.ir/paper/22346/fa

IEEE: کپی

محمد کافی، و مرتضی گلدانی، “تاثیر پتانسیل آب و ماده ایجاد کننده آن بر جوانه زنی سه گیاه زراعی گندم, چغندرقند و نخود ،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 15، no. 1، pp. 121–132، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22346/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button