مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد هشت رقم

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 105

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 بمنظور بررسی اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد هشت رقم گندم (Triticum aestivum L.) شامل قدس، فلات، روشن، کراس روشن (6611)، کراس اروند، مهدوی، هیرمند و اکبر آبادی (توده محلی) در مزرعه امیر آباد دانشکده کشاورزی بیرجند و در دو سال زراعی 78-79 و 79-80 با استفاده از سه منبع آب طبیعی (چاه آب) با هدایت های الکتریکی 1.1 (شاهد)، 5.3 و 10.37 دسی زیمنس بر متر بصورت آزمایش کرتهای خرد شده و در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی و در چهار تکرار انجام شد. زمان آبیاری با استفاده از منحنی رطوبتی خاک و نصب بلوکهای گچی در عمق 30 سانتی متری خاک و قرائت آن توسط دستگاه رطوبت سنج خاک انجام گرفت. میزان آب محاسبه شده برای هر کرت توسط کنتور وارد کرت شده و کنترل می شد. نتایج نشان داد اثر شوری بر عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، تعداد کل پنجه، تعداد سنبله به ازا هر بوته، تعداد دانه در سنبله و وزن هزار دانه معنی دار بود، ولی در تعداد بوته در مترمربع اثر قابل توجهی نداشت. کلیه صفات اندازه گیری شده با افزایش شوری کاهش نشان داد ولی درصد پروتئین دانه افزایش پیدا کرد. رقم محلی اکبرآبادی دارای بالاترین عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت بود و اجزاء عملکرد آن نیز نسبت به بقیه ارقام برتری نشان داد، ولی درصد پروتئین دانه آن کمتر بود. بعد از رقم اکبرآبادی، ارقام روشن، کراس روشن و قدس در یک گروه قرار داشتند. ارقام کراس اروند، مهدوی، هیرمند و فلات کمترین عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و اجزا عملکرد را دارا بودند. رقم فلات بویژه از نظر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک کمترین مقدار را دارا بود. در این آزمایش تعداد سنبله و تعداد دانه در سنبله از مهمترین اجزا مقاوم به شوری عملکرد در شرایط شوری محسوب می شدند. در مجموع، رقم اکبرآبادی رقمی مقاوم و ارقام روشن، کراس روشن و قدس جز ارقام نیمه مقاوم و ارقام کراس اروند، مهدوی، هیرمند و فلات جز ارقام حساس به شوری محسوب می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صابری، محمدحسین، راشدمحصل، محمدحسن، و کافی، محمد. (1381). اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد هشت رقم. علوم و صنایع کشاورزی، 16(2)، 99-105. SID. https://sid.ir/paper/22372/fa

    Vancouver: کپی

    صابری محمدحسین، راشدمحصل محمدحسن، کافی محمد. اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد هشت رقم. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1381؛16(2):99-105. Available from: https://sid.ir/paper/22372/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین صابری، محمدحسن راشدمحصل، و محمد کافی، “اثر شوری بر عملکرد و اجزا عملکرد هشت رقم،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 16، no. 2، pp. 99–105، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22372/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button