مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

383
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بیان نسبی ژن پراکسیداز و فعالیت آنزیمی در سه گونه و رقم مرکبات در برابر باکتری عامل بلاست مرکبات Pesudomonas syringae pv. syringae

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 60

چکیده

 بیماری بلاست مرکبات (Citrus blast) ازجمله بیماری های شایع در برخی از مناطق مرکبات خیز دنیا به استثنای مناطق گرمسیری است که عمدتاً به وسیله جدایه های Pseudomonas syringae pv. syringae (Pss) Van Hall 1902 ایجاد می شود. واکنش گیاه به آلودگی توسط عوامل بیماری زا به وسیله ی تغییرات متابولیکی همچون, گونه های اکسیژن فعال و ژن های دخیل در مقاومت القایی سیستمیک ابراز می شود. سطح بیان ژن پراکسیداز با استفاده ازروش Real time و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت کاتالاز, پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در سه گونه و رقم مرکبات (اوکیتسو, نارنج و لایم کوآت) در بازه های زمانی مختلف پس از تزریق باکتری در گلخانه موردبررسی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد میزان بیان ژن پراکسیداز در اوکیتسو و نارنج با مقاومت بالاتری هستند در 24 ساعت بعد از آلودگی در مقایسه با لایم کوآت به میزان اوج خود رسید درحالی که در دورگ حساس لایم کوآت در ساعت 48 بعد از آلودگی به میزان اوج خود رسید. میزان تولید آنزیم پراکسیداز در هر سه ژنوتیپ بعد از آلودگی روند صعودی دارد و در نارنج و اوکیتسو در ساعت 48 و در لایم کوآت در ساعت 72 به بیشترین میزان خود رسید. دو آنزیم کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز تنها در لایم کوات روند صعودی داشته است. درمجموع بیان ژن پراکسیداز و در پی آن تولید آنزیم در ارقام مقاوم (اوکیتسو و نارنج), بالاتر از ژنوتیپ حساس (لایم کوآت) است و میزان تولید دو آنزیم کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز در ارقام مقاوم کاهش و درنتیجه بیشتر شدن پراکسید هیدروژن و افزایش مقاومت را در پی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاکساری، مهسا، بابایی زاد، ولی اله، رحیمیان، حشمت اله، و بیگی، فرید. (1396). بررسی بیان نسبی ژن پراکسیداز و فعالیت آنزیمی در سه گونه و رقم مرکبات در برابر باکتری عامل بلاست مرکبات Pesudomonas syringae pv. syringae. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، 9(3 )، 41-60. SID. https://sid.ir/paper/224384/fa

    Vancouver: کپی

    خاکساری مهسا، بابایی زاد ولی اله، رحیمیان حشمت اله، بیگی فرید. بررسی بیان نسبی ژن پراکسیداز و فعالیت آنزیمی در سه گونه و رقم مرکبات در برابر باکتری عامل بلاست مرکبات Pesudomonas syringae pv. syringae. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی[Internet]. 1396؛9(3 ):41-60. Available from: https://sid.ir/paper/224384/fa

    IEEE: کپی

    مهسا خاکساری، ولی اله بابایی زاد، حشمت اله رحیمیان، و فرید بیگی، “بررسی بیان نسبی ژن پراکسیداز و فعالیت آنزیمی در سه گونه و رقم مرکبات در برابر باکتری عامل بلاست مرکبات Pesudomonas syringae pv. syringae،” مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، vol. 9، no. 3 ، pp. 41–60، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/224384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button