Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,886
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان باقیمانده جنتامایسین در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه مشهد و شیر پاستوریزه حاصل از همان شیر خام

صفحات

 صفحه شروع 183 | صفحه پایان 189

چکیده

 از نظر استانداردهای بین المللی وجود آنتی بیوتیک ها در شیر و فرآورده های شیری قابل قبول نمی باشند زیرا که ممکن است در مصرف کننده موجب عکس العمل های آلرژیک و مشکلات گوارش گردد. تمامی آنتی بیوتیک ها پس از استفاده تا مدتی, در شیرخام ظاهر می شوند. از طرفی وجود آنتی بیوتیک در شیر موجب اختلاف در فعالیت های تخمیری لازم در فرآیند تولید پنیر, کره و غیره می شود. لذا وجود آنتی بیوتیک ها در شیر خام باید توسط کارخانه های شیر پاستوریزه کنترل گردد. آمینو گلیکوزیدها از جمله جنتامایسین در درمان ورم پستان گاوهای شیری بصورت عمومی و یا داخل پستانی استفاده می گردند. یکی از بهترین روش ها برای تعیین وجود جنتامایسین در مواد غذایی ELISA است که دارای حساسیت و ویژگی زیادی است. در مطالعه حاضر, 68 نمونه شیر شامل 40 نمونه از شیر خام مخزن دامداریهای طرف قرارداد با کارخانه ای شیر پاستوریزه مشهد و 28 نمونه شیر پاستوریزه از همان کارخانه ها بوسیله کیت های جنتامایسین مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که 6 نمونه شیر خام و 2 نمونه شیر پاستوریزه (11.76% از کل نمونه های شیر خام و پاستوریزه) آلوده به جنتامایسین بوده و 60 نمونه 88.24%) دارای باقیمانده جنتامایسین نبودند در شیرهای آلوده, بالاترین غلظت آنتی بیوتیک در دامنه 0.63 الی 1.25 نانوگرم در میلی لیتر شیر بوده و حداقل غلظت آنتی بیوتیک در دامنه 0.3 الی 0.625 نانوگرم در میلی لیتر قرار داشت. میزان آنتی بیوتیک در شیر خام و پاستوریزه تفاوت معنی داری نداشت (P>0.05). برای داشتن ارزیابی دقیق تر باید نمونه ها با روش های دیگری مانند HPLC نیز مورد تایید قرار می گرفت. به هر حال نتایج این آزمایش نشان دهنده لزوم پایش (monitoring) دایمی شیر خام و پاستوریزه برای احراز سلامت شیر و فرآورده های شیری مورد مصرف انسان می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح راد، امیرهوشنگ، محسن زاده، محمد، و اسدپور، حمیدرضا. (1385). تعیین میزان باقیمانده جنتامایسین در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه مشهد و شیر پاستوریزه حاصل از همان شیر خام. علوم و صنایع کشاورزی، 20(7)، 183-189. SID. https://sid.ir/paper/22439/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح راد امیرهوشنگ، محسن زاده محمد، اسدپور حمیدرضا. تعیین میزان باقیمانده جنتامایسین در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه مشهد و شیر پاستوریزه حاصل از همان شیر خام. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1385؛20(7):183-189. Available from: https://sid.ir/paper/22439/fa

    IEEE: کپی

    امیرهوشنگ فلاح راد، محمد محسن زاده، و حمیدرضا اسدپور، “تعیین میزان باقیمانده جنتامایسین در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه مشهد و شیر پاستوریزه حاصل از همان شیر خام،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 20، no. 7، pp. 183–189، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا