مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,170
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فاکتورهای موثر در تراریزش پنبه با استفاده از آگروباکتریوم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 24

چکیده

 پنبه (Gossipinm spp.) در رتبه اول گیاهان تولید کننده الیاف در دنیا قرار دارد و به عنوان یک منبع مهم روغن نیز محسوب می شود. اگر چه در برنامه های اصلاحی پنبه پیشرفت های قابل ملاحظه ای به وجود آمده است, ولی روش های سنتی دارای محدودیت هایی از جمله منبع ژنی محدود, عدم تلاقی, انتخاب ناکارا و وقت گیر بودن هستند. پیشرفت های اخیر در انتقال ژن به پنبه, نه تنها راه را برای انتقال ژن های مفید هموار می کند بلکه امکان شناسایی و مطالعه عملکرد و تنظیم ژن را نیز فراهم می آورد. روش آگروباکتریوم یکی از روش هایی است که بیشترین استفاده را در انتقال ژن به گیاهان از جمله پنبه دارد. کارایی انتقال ژن بستگی به چندین فاکتور دارد. از جمله, می توان به نژاد و غلظت باکتری, اضافه کردن مواد فنولی در محیط کشت, گونه گیاهی و ژنوتیپ, تنظیم کننده های رشدی, ریز نمونه, نور و دما, دمای هم کشتی, آنتی بیوتیک, تیمار ایجاد زخم در بافت هدف و روش مناسب انتخاب سلول های تراریخت شده از بافت غیرتراریخته اشاره نمود. در انتقال ژن توسط آگروباکتریوم به پنبه از هیپوکوتیل, لپه ها و سوسپانسیون سلولی به عنوان ریز نمونه استفاده شده است. محدودیت ایر ریزنمونه های میزان باززایی کم و وابسته بودن آنها به ژنوتیپ است به طوری که تنها تعداد محدودی از ارقام از این ریزنمونه ها باززا می شوند. با به وجود آمدن سیستم باززایی از مریستم نوک ساقه پنبه, این امکان به وجود آمد تا میزان انتقال ژن تا حدی افزایش یابد. در این مقاله تلاش شده است تا با مروری در پژوهش های انجام شده در انتقال ژن به پنبه, فاکتورهایی که در تراریزش پنبه با آگروباکتریوم موثر بوده اند معرفی شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توحیدفر، مسعود، و محسن پور، مطهره. (1389). فاکتورهای موثر در تراریزش پنبه با استفاده از آگروباکتریوم. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، 2(1)، 1-24. SID. https://sid.ir/paper/224393/fa

    Vancouver: کپی

    توحیدفر مسعود، محسن پور مطهره. فاکتورهای موثر در تراریزش پنبه با استفاده از آگروباکتریوم. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی[Internet]. 1389؛2(1):1-24. Available from: https://sid.ir/paper/224393/fa

    IEEE: کپی

    مسعود توحیدفر، و مطهره محسن پور، “فاکتورهای موثر در تراریزش پنبه با استفاده از آگروباکتریوم،” مجله بیوتکنولوژی کشاورزی، vol. 2، no. 1، pp. 1–24، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/224393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button