Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,842
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خصوصیات فیزیکی، ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی

صفحات

 صفحه شروع 199 | صفحه پایان 205

چکیده

 تفاله تر گوجه فرنگی در تابستان از 5 کارخانه تولید رب مشهد جمع آوری و در آفتاب خشک گردید. خصوصیات فیزیکی و ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی با روشهای استاندارد و با استفاده از 4 راس گوسفند بلوچی دارای فیستول دائمی اندازه گیری شد. مقدار و نرخ تولید گاز تفاله گوجه فرنگی و اجزا آن به روش آزمایشگاهی تعیین شد. درصد پوسته و دانه در تفاله گوجه فرنگی بترتیب 57.5 و 42.5 درصد بود. وزن هزار دانه 0.05±3.20 گرم بود. درصد پروتئین خام, چربی خام و بخش غیر محلول در شوینده خنثی (NDF) به ترتیب برای پوسته ها 17.31±0.95, 3.3±0.58 و 56.40±1.40 درصد, برای بخش دانه برابر 31.38±1.18, 15.56±0.58 و 50.50±0.50 درصد و برای مخلوط تفاله (پوسته + دانه) نیز بترتیب 22.29±0.29, 9.67±0.58 و 54.40±2.00 درصد بود. نتایج تجزیه پذیری تفاله گوجه فرنگی و اجزا آن به دو صورت آسیاب شده و آسیاب نشده در زمان های 0, 24, 48 و 72 ساعت به روش استفاده از کیسه های نایلونی نشان داد که بخش عمده تجزیه پذیری ماده خشک, پروتئین خام و NDF در 24 ساعت اول انکوباسیون انجام گرفت هر چند با نرخ کمتر این روند تا 48 ساعت ادامه داشت. آسیاب کردن باعث افزایش شدید تجزیه پذیر تفاله و اجزا آن بویژه دانه شد. بیش از 85% پروتئین دانه و 83% پروتئین پوسته به فرم قابل تجزیه در شکمبه بود. نتایج حاصل از تولید گاز مطابق با یافته های تجزیه پذیری بود. در آزمایش جوانه زنی هیچ دانه ای جوانه نزد که نشانگر از بین رفتن قوه نامیه دانه تحت تاثیر حرارت در فرایند اعمال شده است. نتایج این آزمایش نشان داد ارزش غذایی این تولید فرعی بویژه پروتئین آن می تواند با اعمال روش های مناسب بصورت معنی دار بهبود یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ولی زاده، رضا، صفری، رشید، افتخاری شاهرودی، فریدون، طهمورث پور، مجتبی، و مرعشی، سیدحسن. (1385). خصوصیات فیزیکی, ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی. علوم و صنایع کشاورزی، 20(7)، 199-205. SID. https://sid.ir/paper/22442/fa

    Vancouver: کپی

    ولی زاده رضا، صفری رشید، افتخاری شاهرودی فریدون، طهمورث پور مجتبی، مرعشی سیدحسن. خصوصیات فیزیکی, ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1385؛20(7):199-205. Available from: https://sid.ir/paper/22442/fa

    IEEE: کپی

    رضا ولی زاده، رشید صفری، فریدون افتخاری شاهرودی، مجتبی طهمورث پور، و سیدحسن مرعشی، “خصوصیات فیزیکی, ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی در گوسفند بلوچی،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 20، no. 7، pp. 199–205، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا