مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دماهای مختلف سالم سازی شیر بر بهره وری، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی پنیر سفید ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 226

چکیده

 حرارت دادن شدید شیر مورد استفاده در تولید پنیر به روش آنزیمی سبب تاخیر و با توقف فعالیت آنزیمی در حین انعقاد شیر می گردد. از طرف دیگر بر حسب دما یا عمال شده پروتئین های محلول در شیر دناتوره شده و راندمان تولید پنیر به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. به منظور بررسی تاثیر حرارت بر بهره وری و خواص فیزیکو شیمیائی و ارگانولپیتیک پنیر ابتدا شیر را درC°72 به مدت 15 ثانیه و 75 – 80 – 85 – 90 درجه سانتیگراد به مدت 60 ثانیه تحت تیمار حرارتی قرار داده و سپس مقادیر 05/0, 1/0 و 15/0 گرم در لیتر کلرور کلسیم.به شیر پاستوریزه اضافه گردید. فرآیند پنیر سازی طبق روشهای متداول تولید پنیر سفید ایرانی صورت گرفت. زمان انعقاد, چربی در ماده خشک, رطوبت در پنیر بدون چربی, بهره وری, ماده خشک و کاهش وزن در طی نگهداری و ویژگیهای حسی اندازه گیری شدند. نتایج پس از تجزیه و تحلیل آماری نشان دادند که بهترین دمای پاستوریزاسیون شیر جهت حفظ خصوصیات فیزیکوشیمیائی و ارگانولپتیک پنیر سفید ایرانی با حداکثر بهره وری و حداقل افت وزنی C °80و برای جلوگیری از افزایش زمان انعقاد افزودن کلرور کلسیم.به میزان 10 و 15 گرم درصد لیتر شیر توصیه می گردد.  

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، علی، مسکوکی، عبدالمجید، میرچولی، سیروس، و قندی، امیر. (1384). بررسی اثر دماهای مختلف سالم سازی شیر بر بهره وری, خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی پنیر سفید ایرانی . علوم و صنایع کشاورزی، 19(2)، 217-226. SID. https://sid.ir/paper/22453/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی علی، مسکوکی عبدالمجید، میرچولی سیروس، قندی امیر. بررسی اثر دماهای مختلف سالم سازی شیر بر بهره وری, خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی پنیر سفید ایرانی . علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1384؛19(2):217-226. Available from: https://sid.ir/paper/22453/fa

    IEEE: کپی

    علی مرتضوی، عبدالمجید مسکوکی، سیروس میرچولی، و امیر قندی، “بررسی اثر دماهای مختلف سالم سازی شیر بر بهره وری, خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی پنیر سفید ایرانی ،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 19، no. 2، pp. 217–226، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22453/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button