مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک خشک سالی کشاورزی محصول جو دیم تحت شرایط محدودیت داده (مطالعه موردی: آذربایجان شرقی)

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 133

چکیده

 ارزیابی ریسک خشک سالی کشاورزی در مواقع بحرانی قبل و طی فصل رشد محصول می تواند زمان کافی را برای سیاست گذاران و کشاورزان به منظور اتخاذ راهبرد های مناسب جهت کاهش پتانسیل ریسک خشک سالی فراهم کند. هدف این مطالعه توسعه مدلی آماری برای برآورد ریسک کیفی خشک سالی کشاورزی محصول جو دیم, قبل از کاشت و در حین فصل رشد, در شرایط محدودیت داده در استان آذربایجان شرقی است. متغیرهای ورودی مدل شامل مقادیر هفتگی شاخص بارندگی استاندارد (SPI) در پنجره های زمانی مختلف و متغیر خروجی و ریسک عملکرد محصول جو, با دو گروه ریسک پایین و بالا, است. برای مدل سازی رابطه بین متغیرهای ورودی در مراحل مختلف رشد محصول از تکنیک های چندمتغیره استفاده شد. واسنجی مدل با استفاده از داده های پنج ایستگاه اهر, هشترود, مراغه, میانه, و سراب (1987-2003) و صحت سنجی آن با استفاده از داده های ایستگاه تبریز (1978-2003) انجام شد. نتایج نشان داد تکنیک های چندمتغیره با درنظرگرفتن شرایط رطوبتی قبل از کاشت محصول و اضافه کردن متغیرهای جدید هم زمان با رشد و نمو محصول جو دیم از توانایی کافی برای ارزیابی ریسک خشک سالی کشاورزی برخوردارند و دقت مدل همراه با توسعه محصول افزایش می یابد. صحت سنجی مدل نشان داد مناسب ترین مرحله پیش بینی ریسک خشک سالی محصول جو دیم مرحله گل دهی است. نتایج مرحله پنجه زنی نیز رضایت بخش بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوهی، مجتبی، بذرافشان، جواد، و قهرمان، نوذر. (1392). ارزیابی ریسک خشک سالی کشاورزی محصول جو دیم تحت شرایط محدودیت داده (مطالعه موردی: آذربایجان شرقی). تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 44(2)، 123-133. SID. https://sid.ir/paper/225344/fa

    Vancouver: کپی

    شکوهی مجتبی، بذرافشان جواد، قهرمان نوذر. ارزیابی ریسک خشک سالی کشاورزی محصول جو دیم تحت شرایط محدودیت داده (مطالعه موردی: آذربایجان شرقی). تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1392؛44(2):123-133. Available from: https://sid.ir/paper/225344/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی شکوهی، جواد بذرافشان، و نوذر قهرمان، “ارزیابی ریسک خشک سالی کشاورزی محصول جو دیم تحت شرایط محدودیت داده (مطالعه موردی: آذربایجان شرقی)،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 44، no. 2، pp. 123–133، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button