مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر شوری بر عملکرد ذرت در مراحل مختلف رشد

صفحات

 صفحه شروع 1975 | صفحه پایان 1983

چکیده

 افزایش نرخ رشد جمعیت و کاهش منابع آب تجدیدپذیر, منجر به اتخاذ راه کارهایی برای استفاده از منابع آب باکیفیت پایین در بخش کشاورزی شده است. در این تحقیق, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کاملاً تصادفی با اعمال تنش شوری یک و دو مرحله ای در طول دوره رشد ذرت انجام شد. تیمار شوری در چهار سطح؛ (S1)5/1, (S2)5/2, (S3)4 و (S4)5/5 دسی زیمنس بر متر و تیمار مراحل رشد شامل تک مرحله؛ (P1)4برگی, (P2) گل دهی, (P3) شیری شدن دانه ها و جفت مرحله؛ P1P2, P1P3 و P2P3, در سه تکرار اجرا شد. در پایان دوره رشد, بیشترین عملکرد ذرت در تیمار P1S1 به مقدار 8/136 گرم بر بوته و کمترین آن در تیمار P2P3S4 به مقدار 7/41 گرم بر بوته بود. تیمارهای P1P2 وP1P3 با وجود پذیرش دوبار تنش در طول دوره رشد, نسبت به تیمار P2 و P3, به طور متوسط 33 و 17 درصد افزایش عملکرد داشت. درحالی که تیمار P2P3 نسبت به تیمار P2 و P3, 2/6 و 23 درصد کاهش عملکرد داشت. نتایج نشان داد که اعمال تنش شوری در مراحل اولیه رشد, ذرت را در مراحل حساس رشد, نسبت به تنش مذکور مقاوم می کند. بنابراین در بهره برداری تلفیقی از منابع آب شور و شیرین, زمان بندی استفاده از آب شور حائز اهمیت خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، رضا، سلطانی، مسعود، سادات لیاقت، عبدالمجید، و ستوده نیا، عباس. (1398). تأثیر شوری بر عملکرد ذرت در مراحل مختلف رشد. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(8 )، 1975-1983. SID. https://sid.ir/paper/225537/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی رضا، سلطانی مسعود، سادات لیاقت عبدالمجید، ستوده نیا عباس. تأثیر شوری بر عملکرد ذرت در مراحل مختلف رشد. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(8 ):1975-1983. Available from: https://sid.ir/paper/225537/fa

    IEEE: کپی

    رضا سعیدی، مسعود سلطانی، عبدالمجید سادات لیاقت، و عباس ستوده نیا، “تأثیر شوری بر عملکرد ذرت در مراحل مختلف رشد،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 8 ، pp. 1975–1983، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225537/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button