مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آثار تقسیط و مقادیر مختلف کود اوره در کودآبیاری جویچه ای بر عملکرد و برخی صفات کمی و کیفی نیشکر رقم CP69-1062

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 205

چکیده

 در کودآبیاری کارایی مصرف کود زیاد و توصیه کودی راحت تر از روش سنتی و مقدار کود مصرفی به مقدار واقعی برداشت عناصر غذایی نزدیک تر است. به „منظور بررسی اثر تعداد تقسیط و سطوح مختلف کود اوره در روش کودآبیاری جویچه ای نیشکر بر عملکرد و برخی صفات کمی و کیفی نیشکر, آزمایشی به „صورت کرت های یک بار خردشده در قالب بلوک های کامل تصادفی, با سه تکرار, در قطعه„ای 25 هکتاری از مزارع کشت جدید (پلانت), در اراضی کشت و صنعت نیشکر دهخدا, انجام شد. فاکتور اصلی تقسیط های کودی بود که در سه سطح (دو, سه, و چهار تقسیطی) اعمال شد. فاکتور فرعی مقدار کود مصرفی بود که در سه سطح (100, 80 و 60 درصد کود مورد نیاز, به „ترتیب معادل 350, 280, و 210 کیلوگرم کود اوره) اعمال شد. نتایج تجزیه تیمارهای آزمایشی نشان داد تیمار دوتقسیطی و 60 درصد سطح کودی در همه صفات کمی و کیفی که شامل ارتفاع, عملکرد خالص نی, کارایی مصرف آب بر اساس نیشکر و شکر تولیدی, و کارایی مصرف کود برتر بودند (p<0.05) در تیمار دوتقسیطی مقادیر کارایی مصرف آب بر اساس نیشکر و شکر تولیدی و کارایی مصرف کود به „ترتیب برابر 7.474 کیلوگرم بر متر مکعب, 0.710 کیلوگرم بر متر مکعب, و 437.7 کیلوگرم بر کیلوگرم بودند. همچنین, در تیمار 60 درصد سطح کودی, مقادیر کارایی مصرف آب بر اساس نیشکر و شکر سفید و کارایی مصرف کود به„ ترتیب 6.533 کیلوگرم بر متر مکعب, 0.628 کیلوگرم بر متر مکعب و 454.9 کیلوگرم بر کیلوگرم به دست آمدند. روش ارائه شده برای مدیریت بهینه مصرف کود می تواند به کاهش میزان کود مصرفی و درنتیجه آب شویی کمتر نیتروژن در کشت و صنعت„های نیشکری بینجامد و در نهایت سبب کاهش آلودگی آب های زیرزمینی و افزایش ضریب سلامت جامعه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلامتی، نادر، دلبری، معصومه، عباسی، فریبرز، شینی دشت گل، علی، افراسیاب، پیمان، و کاراندیش، فاطمه. (1394). بررسی آثار تقسیط و مقادیر مختلف کود اوره در کودآبیاری جویچه ای بر عملکرد و برخی صفات کمی و کیفی نیشکر رقم CP69-1062. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(2)، 195-205. SID. https://sid.ir/paper/225547/fa

    Vancouver: کپی

    سلامتی نادر، دلبری معصومه، عباسی فریبرز، شینی دشت گل علی، افراسیاب پیمان، کاراندیش فاطمه. بررسی آثار تقسیط و مقادیر مختلف کود اوره در کودآبیاری جویچه ای بر عملکرد و برخی صفات کمی و کیفی نیشکر رقم CP69-1062. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(2):195-205. Available from: https://sid.ir/paper/225547/fa

    IEEE: کپی

    نادر سلامتی، معصومه دلبری، فریبرز عباسی، علی شینی دشت گل، پیمان افراسیاب، و فاطمه کاراندیش، “بررسی آثار تقسیط و مقادیر مختلف کود اوره در کودآبیاری جویچه ای بر عملکرد و برخی صفات کمی و کیفی نیشکر رقم CP69-1062،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 2، pp. 195–205، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225547/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button