مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان

صفحات

 صفحه شروع 641 | صفحه پایان 651

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح شوری آب آبیاری, dSm-15/0, 3 و 6 ناشی از کلریدسدیم (به ترتیبS0. 5, S3 و S6) و سطوح آبیاری 60, 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه (به ترتیبE60, E80, E100) بر عناصر غذایی و رشد اسفناج و پروفیل شوری خاک به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلدان اجرا گردید. بر اساس یافته ها, ارتفاع گیاه, تعداد برگ, شاخص سطح برگ و کلروفیل به طور معنی داری تحت تأثیر میزان شوری و آب قرار گرفتند به گونه ای که با افزایش مقدار نمک در آب آبیاری و کاهش مصرف آب, شاخص کلروفیل, شاخص سطح برگ, ارتفاع گیاه و تعداد برگ کاهش یافت. با افزایش شوری تا dSm-1 3, میزان فسفر و نیتروژن گیاه نسبت به تیمار S0. 5 افزایش غیر معنی دار و پتاسیم کاهش معنی داری نشان دادند. کاهش فسفر و نیتروژن در تیمار E60 نسبت به E100 به ترتیب 3/1 و 46/0 درصد و افزایش پتاسیم 62/1 درصد به دست آمد که هیچکدام معنی دار نگردید. نیمرخ شوری خاک نیز بیانگر افزایش حدود 23 و 53 درصدی شوری در لایه ی 6-0 سانتی متری در تیمار S3 و S6 نسبت به S0. 5 بود و با کاربرد آب با شوریdSm-1 6, متوسط شوری خاک در حد قابل قبول به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالی نژادیان بیدآبادی، افسانه، حسنی، مریم، و ملکی، عباس. (1397). تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(3 )، 641-651. SID. https://sid.ir/paper/225629/fa

    Vancouver: کپی

    عالی نژادیان بیدآبادی افسانه، حسنی مریم، ملکی عباس. تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(3 ):641-651. Available from: https://sid.ir/paper/225629/fa

    IEEE: کپی

    افسانه عالی نژادیان بیدآبادی، مریم حسنی، و عباس ملکی، “تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 3 ، pp. 641–651، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225629/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button