مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری خاک بر غلظت عناصر غذایی بخش هوایی گندم و لوبیا در مکش های ماتریک پایین

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 38

چکیده

 در این پژوهش اثر تیمارهای مکش ماتریک (kPa 330-2) و شوری (ECهای dSm-1 20-2 برای گندم و dSm-1 8-7/0 برای لوبیا) بر غلظت عناصر غذایی گندم و لوبیا در دو خاک لوم رسی و لوم شنی به صورت کشت گلدانی بررسی شد. در هر دو گیاه, با افزایش مکش ماتریک, غلظت پتاسیم افزایش و غلظت سدیم کاهش یافت. با افزایش مکش ماتریک, غلظت نیتروژن و کلسیم گندم و لوبیا افزایش یافته و در مکش های kPa10-6 به بیشترین مقدار رسید. در مکش های بالاتر, غلظت نیتروژن کاهش یافت و غلظت کلسیم تقریباً ثابت ماند. همچنین, بیشترین میزان آهن و روی در هر دو گیاه در مکش ماتریک kPa2 مشاهده شد. هنگامی که, مکش ماتریک افزایش یافت (kPa6-2), غلظت آهن و روی به شدت کاهش پیدا کرد و در مکش های بالاتر در هر دو خاک تقریباً ثابت ماند. شوری موجب افزایش غلظت کلسیم و آهن و کاهش غلظت پتاسیم گندم و لوبیا گردید ولی اثر مشخصی بر میزان غلظت نیتروژن, سدیم و روی نداشت. مکش-های کم, با ایجاد کمبود تهویه, تنش شوری را تشدید کردند. به-علاوه, مقایسه دو گیاه گندم و لوبیا, نشان داد که به دلیل حساسیت بالای لوبیا, تغییرات غلظت عناصر آن با تیمارهای شوری و مکش ماتریک خاک بیشتر از گندم بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ختار، مهناز، محمدی، محمدحسین، و شکاری، فرید. (1396). اثر شوری خاک بر غلظت عناصر غذایی بخش هوایی گندم و لوبیا در مکش های ماتریک پایین. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(1 )، 25-38. SID. https://sid.ir/paper/225770/fa

    Vancouver: کپی

    ختار مهناز، محمدی محمدحسین، شکاری فرید. اثر شوری خاک بر غلظت عناصر غذایی بخش هوایی گندم و لوبیا در مکش های ماتریک پایین. تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):25-38. Available from: https://sid.ir/paper/225770/fa

    IEEE: کپی

    مهناز ختار، محمدحسین محمدی، و فرید شکاری، “اثر شوری خاک بر غلظت عناصر غذایی بخش هوایی گندم و لوبیا در مکش های ماتریک پایین،” تحقیقات آب و خاک ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 25–38، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/225770/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button