مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نسبت اوره: آمونیوم: نیترات محلول غذایی بر غلظت عناصر معدنی و عمر گل جایی گل ورد (.Rosa hybrid L) در کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 145

چکیده

 در نظام های کشت بدون خاک, نسبت نیتروژن کاربردی در محلول های غذایی یکی از عوامل مهم در تولید گل ورد به شمار می آید. به منظور بررسی نسبت های منابع مختلف نیتروژن کاربردی برغلظت عناصر معدنی و عمرگل جایی گل ورد, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با هفت نسبت مختلف اوره: آمونیوم: نیترات (0:100:0, 50:50:0, 0:0:100, 50:0:50, 50:25:25, 70:15:15 و 100:0:0), با سه تکرار و دو مشاهده در هر تکرار در یک گلخانه تجاری پرورش گل ورد در شهر یاسوج انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش آمونیوم و اوره در محلول غذایی, غلظت نیتروژن, فسفر و پتاسیم به شدت کاهش یافت. کمترین غلظت کلسیم در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی حاوی نسبت 0:100:0 اوره: آمونیوم: نیترات مشاهده گردید. با افزایش نسبت نیترات در محلول غذایی, غلظت نیتروژن, فسفر, پتاسیم و کلسیم افزایش یافت. غلظت آهن, روی و مس با افزایش میزان اوره و آمونیوم در محلول های غذایی کاهش شدیدی را نشان داد؛ ولی با افزایش نسبت نیترات در محلول غذایی افزایش یافت. هم چنین, با افزایش میزان اوره در محلول غذایی, عمر گل جایی کاهش یافت. به طوری که کمترین عمر گل جایی در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی حاوی 100% اوره به مقدار 1.11 روز مشاهده گردید. بیشترین عمر گل جایی در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی حاوی نسبت 50:25:25 اوره: آمونیوم: نیترات به مقدار 6.17 روز مشاهده گردید. به طورکلی, نتایج این پژوهش نشان داد که نسبت 70:15:15 و 50:25:25 اوره: آمونیوم: نیترات جهت بهبود کمیت و کیفیت گل ورد در نظام کشت بدون خاک مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی فرهی، مهدی، خلدبرین، بهمن، و عشقی، سعید. (1393). تاثیر نسبت اوره: آمونیوم: نیترات محلول غذایی بر غلظت عناصر معدنی و عمر گل جایی گل ورد (.Rosa hybrid L) در کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 5(19)، 133-145. SID. https://sid.ir/paper/226312/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی فرهی مهدی، خلدبرین بهمن، عشقی سعید. تاثیر نسبت اوره: آمونیوم: نیترات محلول غذایی بر غلظت عناصر معدنی و عمر گل جایی گل ورد (.Rosa hybrid L) در کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1393؛5(19):133-145. Available from: https://sid.ir/paper/226312/fa

    IEEE: کپی

    مهدی حسینی فرهی، بهمن خلدبرین، و سعید عشقی، “تاثیر نسبت اوره: آمونیوم: نیترات محلول غذایی بر غلظت عناصر معدنی و عمر گل جایی گل ورد (.Rosa hybrid L) در کشت بدون خاک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 5، no. 19، pp. 133–145، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button