مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,255
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید هیومیک بر رشد و محتوای عناصر غذایی برگ و ریشه توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 19

چکیده

 شوری از مخرب ترین تنش های غیر زنده محیطی است که میزان تولید محصولات کشاورزی را در دنیا محدود می کند. به منظور تعیین اثر اسیدهیومیک بر برخی ویژگی های مورفولوژیک و جذب عناصر در توت-فرنگی رقم سابرینا (Fragaria ananassa Duch cv. Sabrina) در شرایط تنش شوری, آزمایشی گلخانه ای با سه عامل شامل دو روش کاربرد اسید هیومیک (محلول-پاشی برگی, کاربرد در محیط کشت), سه غلظت اسید هیومیک (صفر, 300 و 600 میلی-گرم در لیتر) و سه سطح شوری (صفر, 20 و 40 میلی مولار کلرید سدیم) به-صورت فاکتوریل, در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار, انجام شد. نتایج نشان داد که در سطح شوری 40 میلی مولار, میزان کاهش وزن تازه شاخساره و ریشه به-ترتیب 36/65 و 26/85 درصد در مقایسه با شاهد بود. با افزایش شوری, غلظت عنصر سدیم افزایش و غلظت عناصر پتاسیم, کلسیم و منیزیم در برگ و ریشه کاهش یافت. در تیمار شوری 40 میلی مولار, کاربرد 600 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک, میزان کلسیم ریشه را 65% افزایش داد. کاربرد اسید هیومیک, غلظت سدیم را در برگ و ریشه کاهش داده و غلظت عناصر آهن و روی را بهبود بخشید. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد اسید هیومیک (به ویژه در غلظت 600 میلی گرم در لیتر) می تواند آثار منفی شوری را در توت فرنگی رقم سابرینا تعدیل کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خدامرادی، پیام، امیری، جعفر، عشقی، سعید، و دولتی، بهنام. (1398). تأثیر اسید هیومیک بر رشد و محتوای عناصر غذایی برگ و ریشه توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 10(4 (پیاپی 40) )، 1-19. SID. https://sid.ir/paper/226360/fa

    Vancouver: کپی

    خدامرادی پیام، امیری جعفر، عشقی سعید، دولتی بهنام. تأثیر اسید هیومیک بر رشد و محتوای عناصر غذایی برگ و ریشه توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1398؛10(4 (پیاپی 40) ):1-19. Available from: https://sid.ir/paper/226360/fa

    IEEE: کپی

    پیام خدامرادی، جعفر امیری، سعید عشقی، و بهنام دولتی، “تأثیر اسید هیومیک بر رشد و محتوای عناصر غذایی برگ و ریشه توت فرنگی رقم سابرینا در شرایط تنش شوری،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 10، no. 4 (پیاپی 40) ، pp. 1–19، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button