مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری و کلسیم تکمیلی بر رشد رویشی، عملکرد میوه و غلظت برخی عناصر در توت فرنگی در کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 غلظت بهینه کلسیم در خاک های شور عامل مهمی در کنترل شدت سمیت برخی یون ها است, مخصوصا در گیاهانی که به آسیب کلر و سدیم حساس هستند. به منظور بررسی اثر شوری و کلسیم تکمیلی بر رشد رویشی, عملکرد میوه و غلظت برخی عناصر غذایی در ریشه, شاخساره و میوه توت فرنگی (Fragaria ananaassa Duch) رقم سلوا, تحقیقی گلخانه ای در محیط کشت بدون خاک, به صورت فاکتوریل 3´5 در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل سه سطح شوری (صفر, 20 و 40 میلی مولار از منبع کلرید سدیم) و پنج سطح کلسیم تکمیلی (صفر, 5 و 10 میلی مولار از طریق افزودن به محلول غذایی, 0.5 و 1 درصد به صورت محلول پاشی از منبع کلرید کلسیم) بود. نتایج نشان داد که افزودن کلرید سدیم به محلول غذایی بر وزن خشک ریشه, شاخساره و وزن تازه میوه تاثیر منفی گذاشت و کاهش وزن خشک شاخساره و میوه بیشتر از ریشه بود. کاربرد کلسیم تکمیلی نه تنها سبب بهبود رشد رویشی و عملکرد میوه نگردید, بلکه سبب کاهش آنها نیز شد. تیمار کلرید سدیم (شوری) سبب افزایش غلظت سدیم ریشه, شاخساره و میوه گردید و کاربرد سطوح 5 و 10 میلی مولار کلسیم تکمیلی غلظت سدیم ریشه را کاهش داد. با افزودن شوری به محلول غذایی, غلظت کلسیم شاخساره در برخی تیمارها کاهش پیدا کرد, اما غلظت کلسیم ریشه و میوه تحت تاثیر قرار نگرفت. کاربرد کلسیم تکمیلی سبب افزایش غلظت کلسیم در همه اندام های توت فرنگی گردید. با کاربرد کلرید سدیم, غلظت پتاسیم در ریشه کاهش, اما در میوه افزایش یافت و در شاخساره تحت تاثیر قرار نگرفت. غلظت پتاسیم ریشه در حضور کلسیم تکمیلی تغییر نکرد. غلظت پتاسیم شاخساره فقط در کاربرد تنهای کلسیم تکمیلی کاهش پیدا کرد و غلظت پتاسیم میوه با کاربرد کلسیم تکمیلی افزایش نشان داد. با کاربرد شوری و کلسیم تکمیلی غلظت منیزیم ریشه در تمام تیمارهای آزمایش و غلظت منیزیم شاخساره در برخی تیمارها در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد. به طور کلی, کاربرد کلسیم تکمیلی با وجود این که سبب افزایش غلظت کلسیم در اندام های مختلف گیاه شد اما در کاهش اثرات منفی شوری بر رشد رویشی و عملکرد میوه توت فرنگی موثر نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظلومی، فرهاد، رونقی، عبدالمجید، و کریمیان، نجفعلی. (1390). اثر شوری و کلسیم تکمیلی بر رشد رویشی, عملکرد میوه و غلظت برخی عناصر در توت فرنگی در کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 2(6)، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/226394/fa

    Vancouver: کپی

    مظلومی فرهاد، رونقی عبدالمجید، کریمیان نجفعلی. اثر شوری و کلسیم تکمیلی بر رشد رویشی, عملکرد میوه و غلظت برخی عناصر در توت فرنگی در کشت بدون خاک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1390؛2(6):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/226394/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد مظلومی، عبدالمجید رونقی، و نجفعلی کریمیان، “اثر شوری و کلسیم تکمیلی بر رشد رویشی, عملکرد میوه و غلظت برخی عناصر در توت فرنگی در کشت بدون خاک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 2، no. 6، pp. 51–62، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226394/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button