مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف کود میکرو و زمان های مختلف برداشت بر جوانه زنی پیش از برداشت گندم

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 63

چکیده

جوانه زنی پیش از برداشت به دلیل افزایش رطوبت و بارش در طی مراحل شیری و رسیدگی صورت می گیرد و سبب افت عملکرد و کاهش کیفیت دانه می شود. گندم از گیاهان حساس به کمبود روی, منگنز و آهن می باشد. بدین منظور آزمایشی با هدف بررسی نقش عناصر غذایی میکرو بر ویژگی های جوانه زنی, در مراحل مختلف برداشت دانه مورد بررسی قرار گرفت. دانه های برداشت شده از مراحل مختلف (رسیدگی, خمیری و شیری) به صورت کاملا تصادفی در اتاقک جوانه زنی در دمای 18±2oC در پتری دیش کشت شدند. نتایج نشان داد که اثر زمان های مختلف برداشت بر درصد, سرعت و یکنواختی جوانه زنی, طول ریشه چه, ساقه چه, وزن خشک ریشه چه, ساقه چه, بیوماس و بذر سالم معنی دار بود. بین مراحل رسیدگی و خمیری در مدت زمان رسیدن به 10, 5, 50, 90 و 95 درصد جوانه زنی, تفاوت معنی داری مشاهده نشد, در حالی که مرحله رسیدگی با شیری در مدت زمان رسیدن به 50, 90 و 95 درصد تفاوت معنی داری داشتند. ضرایب همبستگی صفات نشان داد که یکنواختی جوانه زنی با سرعت جوانه زنی همبستگی مثبت و معنی داری در سطح احتمال 1 درصد دارند, در حالی که سرعت جوانه زنی با وزن خشک بیوماس همبستگی منفی و معنی داری را نشان داد. به نظر می رسد در مرحله رسیدگی دانه ها تکامل یافتند و ذخایر بذری برای جوانه زنی را فراهم می کنند. به طور کلی از مرحله خمیری تا رسیدگی, احتمال خطر جوانه زنی پیش از برداشت در مزارع گندم وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصنعی، هدیه، عجم نوروزی، حسین، فغانی، الهام، و برزعلی، محمد. (1391). بررسی تاثیر مصرف کود میکرو و زمان های مختلف برداشت بر جوانه زنی پیش از برداشت گندم. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 2(3)، 54-63. SID. https://sid.ir/paper/226608/fa

    Vancouver: کپی

    مصنعی هدیه، عجم نوروزی حسین، فغانی الهام، برزعلی محمد. بررسی تاثیر مصرف کود میکرو و زمان های مختلف برداشت بر جوانه زنی پیش از برداشت گندم. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1391؛2(3):54-63. Available from: https://sid.ir/paper/226608/fa

    IEEE: کپی

    هدیه مصنعی، حسین عجم نوروزی، الهام فغانی، و محمد برزعلی، “بررسی تاثیر مصرف کود میکرو و زمان های مختلف برداشت بر جوانه زنی پیش از برداشت گندم،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 2، no. 3، pp. 54–63، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226608/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button