مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان پلی فنل کل و برخی ویژگی های فیزیکی دانه در ژنوتیپ های مختلف لوبیا (.Phaseolus vulgaris L)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 30

چکیده

 لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) یکی از مهمترین گیاهان زراعی از خانواده بقولات و یکی از منابع مهم کالری و پروتئینی در تغذیه انسان محسوب می شود. لوبیا دارای ترکیبات پلی فنلی, آنتوسیانین ها و فلاونوئیدی است, که از لحاظ غذایی و داروئی نقش بسیار مهمی دارند. در این مطالعه 56 ژنوتیپ لوبیا در سه رنگ (سفید, چیتی و قرمز) در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار برای اندازه گیری میزان پلی فنل کل, وزن صد دانه و اندازه دانه (طول, عرض و ضخامت) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین میزان پلی فنل کل, وزن صد دانه و اندازه دانه در هر سه رنگ در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی داری وجود داشت. همبستگی مثبت بین صفت پلی فنل کل دانه با صفات وزن صد دانه, عرض دانه و ضخامت دانه در سطح احتمال یک درصد اختلاف معنی دار بود. نتایج حاصل از تجزیه خوشه ای به روش UPGMA بر اساس صفات مورد بررسی در 56 ژنوتیپ لوبیا دو گروه متمایز از هم نشان داد. در این گروه بندی, گروه اول شامل 35 ژنوتیپ و گروه دوم 21 ژنوتیپ بود. در گروه اول همه ژنوتیپ های لوبیا سفید (بجزء ژنوتیپ 11 و 18) و قرمز (بجزء ژنوتیپ 50 و 52) و به همراه دو ژنوتیپ لوبیا چیتی (ژنوتیپ 19 و 20) قرار گرفتند و در گروه دوم تمام ژنوتیپ های لوبیا چیتی (بجزء ژنوتیپ های ذکر شده در بالا) قرار گرفتند. میزان پلی فنل کل دانه در ژنوتیپ های مورد بررسی بین 15.06549 تا 15.31499 میلی گرم گالیک اسید بر گرم, وزن صد دانه بین 29.27 تا 44.90 گرم, طول دانه بین 1.162 تا 1.316, عرض دانه بین 0.689 تا 0.837 و ضخامت دانه 0.512 تا 0.652 سانتی متر بودند. به طور کلی پلی فنل کل دانه در لوبیا چپتی و لوبیا قرمز بیشتر از لوبیا سفید بود. وزن صد دانه لوبیا چیتی بطور معنی دار بیشتر از لوبیا قرمز و لوبیا سفید بود, در صورتی که هیچ اختلاف معنی داری بین اندازه دانه در تیپ مختلف رنگی لوبیا وجود نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محرم نژاد، سجاد، ولی زاده، مصطفی، دورانی، ابراهیم، و آزادمرد، صدیف. (1391). بررسی میزان پلی فنل کل و برخی ویژگی های فیزیکی دانه در ژنوتیپ های مختلف لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 2(3)، 19-30. SID. https://sid.ir/paper/226609/fa

    Vancouver: کپی

    محرم نژاد سجاد، ولی زاده مصطفی، دورانی ابراهیم، آزادمرد صدیف. بررسی میزان پلی فنل کل و برخی ویژگی های فیزیکی دانه در ژنوتیپ های مختلف لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1391؛2(3):19-30. Available from: https://sid.ir/paper/226609/fa

    IEEE: کپی

    سجاد محرم نژاد، مصطفی ولی زاده، ابراهیم دورانی، و صدیف آزادمرد، “بررسی میزان پلی فنل کل و برخی ویژگی های فیزیکی دانه در ژنوتیپ های مختلف لوبیا (.Phaseolus vulgaris L)،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 2، no. 3، pp. 19–30، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226609/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button