مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,047
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی بذور پیازچه (.Allium fistulosum L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 جوانه زنی یکی از مهمترین مراحل رشدی گیاه محسوب می شود, بطوری که تاثیری عمیق بر سایر فعالیت های رشدی گیاه دارد. این مرحله نسبت به تنش های محیطی بویژه شوری و خشکی بسیار حساس بوده و بهبود آن در شرایط نامساعد محیطی سبب افزایش مقاومت گیاه به این شرایط می گردد. پرایمینگ به عنوان یک راه کار جهت تسهیل جوانه زنی و افزایش مقاومت بذر به شرایط نامطلوب محیطی است. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی بذر گیاه پیازچه تحت تنش شوری به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل 5 سطح مختلف شوری (غلظت های صفر (شاهد), 50, 100, 150 و 200 میلی گرم (NaCl) و تیمارهای پرایمینگ در 3 سطح (بدون خیساندن (شاهد), 24 و 48 ساعت خیساندن) بودند. صفات مورد ارزیابی شامل درصد جوانه زنی روزانه, درصد جوانه زنی نهایی و سرعت جوانه زنی نهایی بذور پیازچه بودند. نتایج آزمایش نشان دهنده غیرمعنی دار شدن اثرات متقابل میان تیمارهای پرایمینگ و سطوح مختلف شوری بود. بررسی سطوح مختلف شوری نشان داد با افزایش شوری, صفات جوانه زنی در غلظت شاهد (عدم استفاده از کلرید سدیم) برتری معنی داری بر سطوح دیگر داشتند. مطالعه بذور بدون پرایم در مقایسه با بذور پرایم شده به مدت 24 ساعت فقط از نظر سرعت جوانه زنی معنی دار شد. اما بذور پرایم شده با مدت زمان 48 ساعت بطور معنی داری سبب کاهش شاخص های جوانه زنی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آل عمرانی نژاد، سیدمحمدحسین، و رضوانی اقدم، علی. (1392). اثرات هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی بذور پیازچه (.Allium fistulosum L) تحت تنش شوری. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 3(2)، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/226613/fa

    Vancouver: کپی

    آل عمرانی نژاد سیدمحمدحسین، رضوانی اقدم علی. اثرات هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی بذور پیازچه (.Allium fistulosum L) تحت تنش شوری. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1392؛3(2):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/226613/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدحسین آل عمرانی نژاد، و علی رضوانی اقدم، “اثرات هیدروپرایمینگ بر جوانه زنی بذور پیازچه (.Allium fistulosum L) تحت تنش شوری،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 3، no. 2، pp. 13–22، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button