مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,269
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به تنش شوری، در چند رقم گندم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 به منظور بررسی اثر شوری بر جوانه زنی و شاخص تحمل به تنش گیاهچه چند رقم گندم, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. تیمار ها شامل پنج رقم گندم (الوند, توس, سایسون, نوید و بزوستایا) و شوری حاصل از نمک کلرید سدیم در پنج سطح (صفر, 50, 100, 150 و 200 میلی مولار) بود. نتایج نشان داد که با افزایش شوری درصد جوانه زنی, طول ساقه چه, طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه گندم کاهش و میانگین مدت زمان جوانه زنی بذر افزایش یافت. بین ارقام گندم در صفات مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود داشت. به غیر از صفت درصد جوانه زنی, در سایر صفات, اثرات متقابل رقم در شوری معنی دار گردید. دو رقم الوند و نوید با افزایش سطح شوری در مقایسه با سایر ارقام در صفات طول ساقه چه, طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه از شاخص تحمل به شوری بالاتری برخوردار بودند. رقم بزوستایا در صفت وزن خشک گیاهچه تا سطح 50 میلی مولار نمک, تحمل به شوری بالایی داشت. اما با افزایش تنش, وزن خشک گیاهچه آن به شدت کاهش یافت. رقم سایسون کمترین تحمل به تنش را در صفات گیاهچه نشان داد به طوری که طول ساقه چه, طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه رقم سایسون در بالاترین سطح شوری نسبت به شاهد به ترتیب با 86.8, 82.4 و 61.7 درصد کاهش, نسبت به سایر ارقام افت بیشتری نشان داد. رقم توس نسبت به دیگر ارقام گندم از نظر صفات گیاهچه, دارای تحملی حد واسط به شوری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعادتیان، بیژن، سلیمانی، فاطمه، و احمدوند، گودرز. (1391). ارزیابی تحمل به تنش شوری, در چند رقم گندم. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 2(4)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/226633/fa

    Vancouver: کپی

    سعادتیان بیژن، سلیمانی فاطمه، احمدوند گودرز. ارزیابی تحمل به تنش شوری, در چند رقم گندم. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1391؛2(4):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/226633/fa

    IEEE: کپی

    بیژن سعادتیان، فاطمه سلیمانی، و گودرز احمدوند، “ارزیابی تحمل به تنش شوری, در چند رقم گندم،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 2، no. 4، pp. 1–12، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226633/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button