مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه واکنش صفات مورفولوژیک دانه هیبریدهای آفتابگردان به دستکاری منبع و مخزن در تراکم های مختلف کاشت با استفاده از تکنیک Image Processing

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 85

چکیده

 شناخت خصوصیات فیزیکی دانه آفتابگردان می تواند نقش مهمی در اعمال فرآیندهای مناسب در مرحله برداشت, انتقال, خشک کردن, جداسازی, پوست گیری و انبارداری ایفا کند. به منظور بررسی اثر حذف برگ و دانه در تراکم های مختلف کاشت بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دانه هیبریدهای آفتابگردان آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1388 در مزرعه پژوهشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران به اجرا درآمد. عامل اصلی شامل دو هیبرید آذرگل و هیبرید جدید ایرانی SHF81-90 و تراکم های 60, 80 و 100 هزار بوته در هکتار و عامل فرعی شامل پنج سطح تغییر اندازه منبع و مخزن (حذف 50% برگ های پایین ساقه, حذف 50% برگ های بالای ساقه, حذف 50% دانه های طبق, حذف 25% دانه های طبق) و تیمار شاهد (بدون حذف برگ و دانه) بود. از بذور حاصل از آزمایش توسط دوربین دیجیتال, عکس تهیه گردید و با استفاده از جعبه ابزار پردازش تصویر نرم افزار MATLAB برخی صفات مورفولوژیکی استخراج شد. نتایج نشان داد که هیبریدهای مورد بررسی از نظر محیط و مساحت, محور بزرگ و کوچک, کشیدگی, فشردگی, گردی, سختی دانه, وزن تک دانه و نسبت پوسته به دانه با هم تفاوت معنی داری در سطوح احتمال یک و پنج درصد داشتند. همچنین اثر تراکم و دستکاری منبع و مخزن نیز بر کلیه صفات مورد بررسی معنی دار شد. با افزایش تراکم, درصد روغن دانه افزایش یافت. درصد روغن دانه با وزن تک دانه (r=+0.53), همبستگی مثبت و معنی دار و با نسبت پوسته به دانه (r=-0.27) همبستگی منفی و معنی دار در سطح احتمال یک درصد داشت. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که با کاربرد تکنیک پردازش تصویر که روشی نوین در تحقیقات کشاورزی است, می توان به شناسایی دقیق تر خصوصیات فیزیکی بذور ارقام زراعی در شرایط مختلف محیطی پرداخت که این شناسایی ما را در مدیریت مراحل مختلف کاشت, برداشت و پس از برداشت یاری خواهد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشاری بهبهانی زاده، ساناز، اکبری، غلامعلی، و فراهانی، لیلا. (1392). مطالعه واکنش صفات مورفولوژیک دانه هیبریدهای آفتابگردان به دستکاری منبع و مخزن در تراکم های مختلف کاشت با استفاده از تکنیک Image Processing. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 3(1)، 73-85. SID. https://sid.ir/paper/226652/fa

    Vancouver: کپی

    افشاری بهبهانی زاده ساناز، اکبری غلامعلی، فراهانی لیلا. مطالعه واکنش صفات مورفولوژیک دانه هیبریدهای آفتابگردان به دستکاری منبع و مخزن در تراکم های مختلف کاشت با استفاده از تکنیک Image Processing. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1392؛3(1):73-85. Available from: https://sid.ir/paper/226652/fa

    IEEE: کپی

    ساناز افشاری بهبهانی زاده، غلامعلی اکبری، و لیلا فراهانی، “مطالعه واکنش صفات مورفولوژیک دانه هیبریدهای آفتابگردان به دستکاری منبع و مخزن در تراکم های مختلف کاشت با استفاده از تکنیک Image Processing،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 3، no. 1، pp. 73–85، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226652/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button