مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

810
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف کلزا (.Brassica napus L)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذر کلزا, آزمایشی در سال 1389 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل 7 واریته (زرفام, ساری گل, لاین 18, لاین 14, RGS003, لاین 111 و هایولا 401) و چهار میزان شوری (شاهد, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) بود. صفات مورد بررسی شامل درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و ساقه چه و وزن تر و خشک گیاهچه بودند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری درصد جوانه زنی و مولفه های جوانه زنی روند کاهشی داشتند, به طوری که اعمال تنش شوری از 8 و 12 دسی زیمنس بر متر درصد جوانه زنی را از 23.76 درصد به 21.62 و 21.05 درصد در تیمار شاهد (آب مقطر) کاهش داد. میزان جوانه زنی بذر در شوری 4 دسی زیمنس بر متر 22.86 درصد بود. سرعت جوانه زنی تیمارهای صفر, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر به ترتیب برابر 11.84, 10.52, 8.57 و 7.87 (تعداد بذر در روز) حاصل شد. با افزایش شوری طول ریشه چه و ساقه چه, درصد و سرعت جوانه زنی و وزن تر گیاهچه کاسته شد به طوری که در شوری بیش از 12 دسی زیمنس بر متر متوقف گردید. در حالی که بیشترین طول ریشه چه در تیمار شاهد برابر با 52.76 سانتی متر و کمترین آن در شوری 4 و 8 دسی زیمنس بر متر به ترتیب برابر 39.81 و 37.44 سانتی متر کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس زاده، فرید، و رضایی سوخت آبندانی، رضا. (1391). بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف کلزا (.Brassica napus L). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 2(2)، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/226662/fa

    Vancouver: کپی

    عباس زاده فرید، رضایی سوخت آبندانی رضا. بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف کلزا (.Brassica napus L). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1391؛2(2):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/226662/fa

    IEEE: کپی

    فرید عباس زاده، و رضا رضایی سوخت آبندانی، “بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی ارقام مختلف کلزا (.Brassica napus L)،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 2، no. 2، pp. 23–34، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button