مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 22

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه شناخت عموم از فرآیند ورمی کمپوست افزایش یافته و بکارگیری آن جهت تبدیل پسماندهای آلی به کود ورمی کمپوست گسترش فزاینده ای یافته است. این گسترش کاربرد, نیازمند دانش هر چه بیشتر از فرآیند ورمی کمپوست و همچنین تاثیر آن بر شاخص های مهم در کنترل کیفی کود آلی و همچنین مقدار کود حاصله از پسماند اولیه می باشد. لذا در این مطالعه تاثیر فرآیند ورمی کمپوست, که در آن فعالیت کرم های خاکی نقش محوری دارد, بر شاخص هایی مانند مقدار کربن و نیتروژن, نسبت C/N,pH  و حجم پسماندها در طول فرآیند تولید ورمی کمپوست مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: در مطالعه حاضر از پسماندهای غذایی به عنوان ماده اولیه استفاده شد, پسماندهای غذایی پس از آماده سازی اولیه, با استفاده از کرم های گونه Eisenia foetida مورد فرآیند ورمی کمپوست قرار داده شدند و به مدت یک ماه از لحاظ شاخص های مذکور مورد پایش قرار گرفتند.یافته ها: میزان pH و نسبت C/N نهایی پس از 1 ماه انجام فرآیند ورمی کمپوست برابر 7.53 و 20.82 به دست آمد. کاهش حجم برابر با 56% در مرحله آماده سازی و %11.75 در مرحله فرآیند ورمی کمپوست به دست آمد.نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان دهنده کارایی فرآیند ورمی کمپوست در تغییر مناسب فاکتورهای ذکرشده به جهت استفاده به عنوان کود گیاهی می باشد و در برخی موارد مانند pH حتی در عرض 1 ماه انجام فرآیند, مقدار آن به حد مطلوب کلاس A کمپوست رسیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، روح اله، نبئی، امیر، نجفی، حسین، اسلامی، اکبر، و فضل زاده دویل، مهدی. (1389). بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست. سلامت و بهداشت اردبیل، 1(3 (پی در پی 3))، 16-22. SID. https://sid.ir/paper/226925/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی روح اله، نبئی امیر، نجفی حسین، اسلامی اکبر، فضل زاده دویل مهدی. بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1389؛1(3 (پی در پی 3)):16-22. Available from: https://sid.ir/paper/226925/fa

    IEEE: کپی

    روح اله رستمی، امیر نبئی، حسین نجفی، اکبر اسلامی، و مهدی فضل زاده دویل، “بررسی تغییرات شاخص های کمی و کیفی کمپوست در فرآیند تولید ورمی کمپوست،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 1، no. 3 (پی در پی 3)، pp. 16–22، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/226925/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button