Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,288
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 41

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه استفاده بی رویه و ناآگاهانه از رنگ های مصنوعی مجاز و غیرمجاز در آشپزخانه ها و کارگاه های تولید مواد غذایی فاقد نیروی متخصص, نگرانی های بهداشتی زیادی را در زمینه سلامت مصرف کنندگان ایجاد نموده است. اطلاع از میزان آگاهی و نگرش کارکنان مراکز فوق می تواند برنامه ریزی و اقدامات مدیریتی و کنترلی لازم را تسهیل نماید. این تحقیق با هدف بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی صورت گرفته است.روش کار: در این مطالعه با استفاده از ابزار پرسشنامه آگاهی و نگرش 46 نفر از کارکنان صنف قنادی به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفت. روش تحلیل داده ها آزمون تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه, مقایسه میانگین دانکن و آزمون همبستگی پیرسون بوده است.یافته ها: نمره آگاهی با میزان تحصیلات رابطه معنی دار و مثبت و با سن و سابقه کار رابطه معنی دار و منفی دارد (p<0.05) میانگین کل نمرات آگاهی 50 درصد کل نمرات است. نمره نگرش هم اگر چه فقط با تحصیلات رابطه معنی داری دارد (p<0.01) اما اختلاف میانگین این نمرات در گروه های مختلف چندان متمایز نیست و تقریبا میانگین کل نمرات نگرش 74 درصد کل نمرات است.نتیجه گیری: نتایج نشان داد میزان آگاهی کارکنان در مورد خوراکی و غیرخوراکی بودن رنگ ها و استاندارد استفاده از رنگ های خوراکی مجاز کم است و لزوم آموزش در این زمینه احساس می شود. بر طبق نتایج بهتر است این آموزش بر اساس میزان تحصیلات افراد انجام گیرد, همچنین افراد در مورد اثرات بهداشتی استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی دارای نگرش منفی بوده اند. ضمن اینکه توزیع محدود و کنترل شده رنگ های مصنوعی و افزایش آگاهی استفاده کنندگان و تولیدکنندگان, بهترین راه های کاهش استفاده غیرمجاز از رنگ های مصنوعی در جامعه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی مشیزی، رضا، یونسیان، مسعود، امیدواربرنا، محمد، و گلوی، الهام. (1391). بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی. سلامت و بهداشت اردبیل، 3(2)، 32-41. SID. https://sid.ir/paper/227019/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی مشیزی رضا، یونسیان مسعود، امیدواربرنا محمد، گلوی الهام. بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1391؛3(2):32-41. Available from: https://sid.ir/paper/227019/fa

    IEEE: کپی

    رضا خسروی مشیزی، مسعود یونسیان، محمد امیدواربرنا، و الهام گلوی، “بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 3، no. 2، pp. 32–41، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا