مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,024
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 23

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از مهم ترین عوامل اثرگذار در شاخص های کمی و کیفی تولید, خطاهای انسانی و حوادث می باشد که به طور مستقیم از برنامه های ایمنی نقش می گیرد. برنامه های ایمنی تاثیرات خود را بر روی کارکنان به صورت رضایتمندی شغلی و بهره وری نیروی کار و بیماری های ناشی از کار, و بر روی محصولات به صورت کیفیت محصول نشان می دهد.روش کار: این تحقیق از نوع تحقیق توصیفی - تحلیلی گذشته نگر بوده و بر اساس اطلاعات 5 سال آمار و مستندات ثبت شده در صنایع غذایی مستقر در استان ایلام - ایران به اجرا در آمده است. در این تحقیق اطلاعات بر اساس چک لیست و پرسش نامه از شرکت های صنایع غذایی شهر ایلام جمع آوری شده است که در آن برای تعیین درجه موفقیت برنامه های ایمنی از شاخص های مهم ایمنی مثل شاخص ارزیابی ریسک, شاخص ممیزی های انجام شده, شاخص آموزش ایمنی کارکنان و شاخص سرمایه گذاری در زمینه لوازم حفاظت فردی و برای تعیین درجه حوادث از شاخص فراوانی حادثه, شاخص شدت حادثه, شاخص شدت - فراوانی حادثه و شاخص ضریب تکرار بیماری های شغلی استفاده شده و در این پنج سال مورد تحلیل قرار گرفته است.یافته ها: میانگین شاخص های حوادث و شاخص بیماری های ناشی از کار در سال های قبل و بعد از پیاده سازی برنامه های ایمنی در چارچوب سیستم ارزیابی ایمنی و بهداشت شغلی (OHSAS 18001) و استاندارد HACCP کاهش یافته است (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج نشان داده است که اجرای برنامه های ایمنی تاثیرات مثبت بر کاهش شاخص های حوادث دارد که این امر نقش خود را به صورت کاهش شاخص شدت حوادث, کاهش شاخص فراوانی حوادث, کاهش شاخص شدت - فراوانی حوادث و کاهش شاخص تکرار بیماری های شغلی نشان می دهد و متعاقبا باعث افزایش سطح بهره وری سازمان می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیدواری، منوچهر، جواهری زاده، ناصر، نورمرادی، حشمت اله، و داوودی، مسعود. (1390). بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله. سلامت و بهداشت اردبیل، 2(3 (پی در پی 6))، 14-23. SID. https://sid.ir/paper/227046/fa

    Vancouver: کپی

    امیدواری منوچهر، جواهری زاده ناصر، نورمرادی حشمت اله، داوودی مسعود. بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1390؛2(3 (پی در پی 6)):14-23. Available from: https://sid.ir/paper/227046/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر امیدواری، ناصر جواهری زاده، حشمت اله نورمرادی، و مسعود داوودی، “بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 2، no. 3 (پی در پی 6)، pp. 14–23، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227046/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button