مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

999
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی قابلیت تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا برای ساخت کاغذ فلوتینگ

صفحات

 صفحه شروع 433 | صفحه پایان 445

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی امکان تولید کاغذ فلوتینگ از ساقه کلزا به روش سودا و مقایسه آن با کاه برنج انجام گرفته است. ترکیبات شیمیایی شامل سلولز, لیگنین, مواد استخراجی و خاکستر به تفکیک برای ساقه کلزا و کاه برنج تعیین شد که میانگین آن برای کلزا به ترتیب 1/41, 6/17, 12/8 و 21/6 درصد و برای برنج به ترتیب 7/48, 23/18, 21/5 و 13 درصد است. برای بررسی قابلیت های ساقه کلزا و تعیین تیمارهای مناسب برای تولید کاغذ فلوتینگ, در هر یک از دو حالت ساقه کلزا و کاه برنج 3 محدوده از بازده خمیر کاغذ انتخاب شد. در مورد ساقه کلزا تیمارهای انتخاب شده دارای بازده 93/52 تا 68/59 درصد و عدد کاپای 17/97 تا 1/67 و در مورد کاه برنج تیمارهای انتخاب شده دارای بازده 32/56 تا 12/68 درصد و عدد کاپای 15/17 تا 01/31 بوده اند. پس از پالایش و رسیدن به درجه روانی حدود 300±50 (ml,CSF) برای هر یک از تیمارهای منتخب, به ساخت کاغذ فلوتینگ 127 گرمی و ارزیابی ویژگی های فیزیکی و مقاومتی آنها اقدام شد. ویژگی های فیزیکی از قبیل ضخامت و دانسیته کاغذ و ویژگی های مقاومتی از جمله مقاومت به پارگی, مقاومت به ترکیدن و له شدن کنگره ای در کاغذ های تهیه شده از تیمارهای منتخب کلزا و برنج بررسی شد. با در نظر گرفتن تجزیه و تحلیل های انجام شده, کاغذهای تهیه شده از خمیر نیمه شیمیایی سودای کلزا در مقایسه با برنج دارای دانسیته پایین تر و خصوصیات مقاومتی بالاتر(بجز شاخص مقاومت به ترکیدن) است. کاغذ فلوتینگ تولیدشده از کلزا در مقایسه با سایر گیاهان غیر چوبی مانند باگاس و کاه غلات, کیفیت قابل قبولی دارد. در نتیجه ساقه کلزا را می توان به عنوان منبع سلولزی احتمالی برای ساخت کاغذ فلوتینگ توصیه کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سفیدگران، راحله، رسالتی، حسین، و کاظمی نجفی، سعید. (1385). بررسی قابلیت تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا برای ساخت کاغذ فلوتینگ. منابع طبیعی ایران، 59(2)، 433-445. SID. https://sid.ir/paper/22851/fa

Vancouver: کپی

سفیدگران راحله، رسالتی حسین، کاظمی نجفی سعید. بررسی قابلیت تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا برای ساخت کاغذ فلوتینگ. منابع طبیعی ایران[Internet]. 1385؛59(2):433-445. Available from: https://sid.ir/paper/22851/fa

IEEE: کپی

راحله سفیدگران، حسین رسالتی، و سعید کاظمی نجفی، “بررسی قابلیت تولید خمیر کاغذ سودا از ساقه کلزا برای ساخت کاغذ فلوتینگ،” منابع طبیعی ایران، vol. 59، no. 2، pp. 433–445، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22851/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button