مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,152
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و بازده اسانس برخی جمعیت های آویشن کوهی و دنایی

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 162

چکیده

 گیاهان دارویی منابع ارزشمند آنتی اکسیدان های طبیعی از قبیل برخی ترپنوئیدها و ترکیبات فنلی هستند و دارای پتانسیل بالا به عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی اکسیدان های سنتزی در کاهش استرس اکسیداتیو می باشند. لذا هدف از این تحقیق, بررسی و مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنلی و میزان اسانس برخی جمعیت های آویشن کوهی و دنایی در شرایط زراعی می باشد. مطابق نتایج, میزان IC50 جمعیت های مختلف آویشن کوهی از 20.98mg/ml تا 48.7mg/ml و میزان ترکیبات فنلی از 42.6mg GAEg-1 تا 67.64mg GAEg-1 متغیر بودند. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی در گونه آویشن کوهی در جمعیت قزوین مشاهده شد. به طورکلی کمترین (19.3mg/ml) IC50 و بیشترین ترکیبات فنلی (107.6mg GAEg-1) در جمعیت خرم آباد 1 از گیاه  Thymus daenensis subsp. lancifoliusمشاهده شد. همچنین برای صفت بازده اسانس بیشترین بازده اسانس در جمعیت مازندران 1 (2.5%) در گیاه آویشن کوهی و خرم آباد 1 (3.5%) از گونه  Thymus daenensis subsp. lancifoliusمشاهده شد. در بین جمعیت های مورد بررسی, گونه  Thymus daenensis subsp. lancifoliusبهترین فعالیت آنتی اکسیدانی و بالاترین درصد اسانس را در بین جمعیت های مورد مطالعه نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوش سخن، فاطمه، بابالار، مصباح، پورمیدانی، عباس، و فتاحی، محمدرضا. (1394). فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنلی و بازده اسانس برخی جمعیت های آویشن کوهی و دنایی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 15(1)، 153-162. SID. https://sid.ir/paper/229726/fa

    Vancouver: کپی

    خوش سخن فاطمه، بابالار مصباح، پورمیدانی عباس، فتاحی محمدرضا. فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنلی و بازده اسانس برخی جمعیت های آویشن کوهی و دنایی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1394؛15(1):153-162. Available from: https://sid.ir/paper/229726/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خوش سخن، مصباح بابالار، عباس پورمیدانی، و محمدرضا فتاحی، “فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنلی و بازده اسانس برخی جمعیت های آویشن کوهی و دنایی،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 15، no. 1، pp. 153–162، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/229726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button