مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

867
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 178

چکیده

 آسیب سرمازدگی, عمر پس از برداشت میوه ی شلیل را در دمای پایین کاهش می دهد. بنابراین افزایش مقاومت به سرمازدگی امکان نگهداری طولانی مدت میوه ی شلیل را در دمای پایین فراهم می کند. در این پژوهش, تاثیر سطوح مختلف متیل جاسمونات (0, 8 و 16 میکرولیتر در لیتر) بر کاهش میزان سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه ی شلیل در طول 42 روز نگهداری در دمای 0.5±0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. صفات اندازه گیری شده شامل شاخص سرمازدگی, درصد نشت یونی, ویتامین ث, درصد کاهش وزن, فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز, میزان مواد جامد محلول و pH بودند. نتایج نشان داد که متیل جاسمونات باعث کاهش سرمازدگی, کاهش نشت یونی, حفظ ویتامین ث و جلوگیری از آب از دست دهی میوه ها شد. متیل جاسمونات فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را کاهش داد. بیشترین شاخص سرمازدگی و نشت یونی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در میوه های شاهد و کمترین آن در میوه های تیمار شده با 16 میکرولیتر در لیتر متیل جاسمونات ثبت شد. اختلاف معنی داری بین میوه های شاهد و تیمار شده از نظر میزان مواد جامد محلول و pH دیده نشد. نتایج این آزمایش بیانگر تاثیر مثبت متیل جاسمونات در کاهش سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد در دمای پایین انبار می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، محمدرضا، و اژدر، نسرین. (1394). تاثیر متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 15(2)، 167-178. SID. https://sid.ir/paper/229743/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری محمدرضا، اژدر نسرین. تاثیر متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1394؛15(2):167-178. Available from: https://sid.ir/paper/229743/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اصغری، و نسرین اژدر، “تاثیر متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه شلیل رقم رد گلد،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 15، no. 2، pp. 167–178، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/229743/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button