مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,429
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد بر باززایی و پرآوری شاخساره ارقام توت فرنگی (.Fragaria ananassa Duch)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی باززایی و پرآوری شاخساره نوک روندک (Runner) توت فرنگی انجام شد. بر این اساس نوک روندک (5-4 میلی متر) گیاهان مادری ارقام کردستان, پاروس و کامارسا پس از ضدعفونی, بر روی محیط های کشت MS همراه با ترکیبات تنظیم کننده های رشد بنزیل آدنین (BA) در چهار غلظت 0.25, 0.5, 1 و 2 میلی گرم در لیتر و چهار غلظت صفر, 0.1, 0.25 و 0.5 میلی گرم در لیتر ایندول بوتریک اسید (IBA), کشت شدند. نوع و غلظت تنظیم کننده های رشد و رقم بر روی باززایی شاخساره نقش حیاتی داشتند. بیش ترین درصد باززایی و تعداد شاخساره در هر سه رقم در محیط حاوی 1 میلی گرم در لیتر 0.25+BA میلی گرم در لیتر IBA به دست آمد. در این محیط تعداد شاخساره و درصد باززایی در ارقام کردستان (13.13 شاخساره و 92.33 درصد), پاروس (10.76 شاخساره و 89.33 درصد) و کامارسا (12.15 شاخساره و 80.16 درصد) حاصل شد. برای پرآوری, شاخساره های با سن چهار هفته حاصل از ریز نمونه نوک روندک در محیط کشت MS همراه با ترکیبات هورمونی بنزیل آدنین (BA) در سه غلظت 0.25, 0.5 و 1 میلی گرم در لیتر و سه غلظت صفر, 0.25 و 0.5 میلی گرم در لیتر GA3 زیرکشت شدند. بهترین واکنش نسبت به پرآوری شاخساره در محیط کشت MS همراه با 0.5 میلی گرم در لیتر BA مشاهده شد, که در ارقام کردستان, پاروس و کامارسا به ترتیب تعداد 34.47, 28.46 و 30.25 شاخساره در هر ریزنمونه ظاهر شدند. با این حال, بیش ترین تعداد شاخساره های قابل برداشت در ارقام کردستان, پاروس و کامارسا به ترتیب 21.32, 17.84 و 18.59 در هر ریزنمونه و بالاترین میانگین طول شاخساره در 0.5 میلی گرم در لیتر 0.25+BA میلی گرم در لیتر GA3 ثبت شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گردکانه، محمد، مظفری، علی اکبر، و غلامی، رحمت اله. (1390). اثر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد بر باززایی و پرآوری شاخساره ارقام توت فرنگی (.Fragaria ananassa Duch). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 11(1)، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/229771/fa

    Vancouver: کپی

    گردکانه محمد، مظفری علی اکبر، غلامی رحمت اله. اثر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد بر باززایی و پرآوری شاخساره ارقام توت فرنگی (.Fragaria ananassa Duch). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1390؛11(1):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/229771/fa

    IEEE: کپی

    محمد گردکانه، علی اکبر مظفری، و رحمت اله غلامی، “اثر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد بر باززایی و پرآوری شاخساره ارقام توت فرنگی (.Fragaria ananassa Duch)،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 11، no. 1، pp. 25–35، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/229771/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button