مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه شیمی بافتی لوله گوارش ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) از زمان تفریخ تا مرحله بچه ماهی یک تابستانه (Parr)

صفحات

 صفحه شروع 639 | صفحه پایان 648

چکیده

 این پژوهش به منظور دستیابی به اطلاعات پایه ای در مورد چگونگی تغذیه بچه ماهیان آزاد دریای خزر, با مطالعه شیمی بافتی لوله گوارشی آنها انجام پذیرفت. در عمل, نوع ترشحات سلول های تشکیل دهنده لایه مخاطی لوله گوارش از نظر کربوهیدراتی, پروتیینی و چربی از زمان تفریخ تا مرحله بچه ماهی یک تابستانه مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه برداری لوله گوارشی در مراحل یک روزگی (روز اول تفریخ), 10 روزگی, 25 روزگی (شروع تغذیه فعال), 1, 2, 3, 4, 5 و 6 ماهگی (مرحله پار) بچه ماهیان به صورت کاملا تصادفی و عملیات بافت شناسی با استفاده از رنگ آمیزی خاص (پریودیک اسیدشیف و بروموفنل بلو) صورت پذیرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که در لارو یک روزه, قسمت اعظم بدن را کیسه زرده تشکیل می دهد و با اینکه دهان تا حدی باز شده است, سایر اندام های گوارشی شکل نگرفته اند. در این زمان, دستگاه گوارش فقط یک لوله ابتدایی است که هیچ گونه ترشحات مخاطی در آن مشاهده نمی شود. کیسه زرده اغلب شامل ترکیبات پروتیینی, پلی ساکاریدهای خنثی و به میزان کمتری چربی است. فعالیت ترشحی در لوله گوارش با ظهور سلول های ترشحی جامی شکل در اپیتلیوم دهان, حلق و مری در لارو 10 روزه آغاز می شود. در این زمان سطح مخاط لوله گوارش را لایه ای از ترکیبات موکوپلی ساکاریدی خنثی می پوشاند که علاوه بر تسهیل انتقال ذرات غذایی در محافظت لایه اپیتلیومی نقش دارد. با شروع تغذیه فعال در لارو 25 روزه, علاوه بر ترشحات پلی ساکاریدی, ترکیبات پروتیینی نیز بویژه در چینهای مخاطی مری خلفی دیده می شود که نشان از فعالیت هضمی بالای آن منطقه در این مرحله دارد و چند روز پس از شروع تغذیه خارجی با افزایش فعالیت آنزیمی معده و روده, این حالت بتدریج بر طرف می شود. وجود ترشحات پلی ساکاریدی خنثی در سطح مخاط معده و روده در طول نمونه برداری, نشان دهنده نقش آنها در هضم و جذب مواد غذایی و همچنین حفاظت از لایه مخاطی است. همچنین با شروع تغذیه خارجی و ظهور ترشحات پروتیینی در مجاری غدد معدی, فعالیت هضمی آنزیم های معده آغاز می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بحرکاظمی، معصومه، مجازی امیری، باقر، پوستی، ایرج، و ویلکی، امیرسعید. (1385). مطالعه شیمی بافتی لوله گوارش ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) از زمان تفریخ تا مرحله بچه ماهی یک تابستانه (Parr). منابع طبیعی ایران، 59(3)، 639-648. SID. https://sid.ir/paper/23078/fa

    Vancouver: کپی

    بحرکاظمی معصومه، مجازی امیری باقر، پوستی ایرج، ویلکی امیرسعید. مطالعه شیمی بافتی لوله گوارش ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) از زمان تفریخ تا مرحله بچه ماهی یک تابستانه (Parr). منابع طبیعی ایران[Internet]. 1385؛59(3):639-648. Available from: https://sid.ir/paper/23078/fa

    IEEE: کپی

    معصومه بحرکاظمی، باقر مجازی امیری، ایرج پوستی، و امیرسعید ویلکی، “مطالعه شیمی بافتی لوله گوارش ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) از زمان تفریخ تا مرحله بچه ماهی یک تابستانه (Parr)،” منابع طبیعی ایران، vol. 59، no. 3، pp. 639–648، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button