مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس

صفحات

 صفحه شروع 565 | صفحه پایان 570

چکیده

 اهداف: کاروتنوئیدها رنگ های پرمصرف در صنعت غذا با منشا گیاهی و میکروبی هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس بود. مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر سلول های میکروکوکوس روزئوس با سانتریفیوژ ته نشین شدند و 10میلی لیتر استون به آنها اضافه و توسط هموژنایزر هموژن شدند. در ادامه سوسپانسیون هموژن, سانتریفیوژ, مایع رویی جمع آوری و رنگدانه های کاروتنوئیدی با حجمی برابر از پترولیوم اتر استخراج شدند. محلول های رنگی پس از فیلتراسیون, به وسیله تغلیظ کننده چرخنده تغلیظ شد و سپس به وسیله خشک کن انجمادی به حالت پودری درآمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت و میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) با روش رقت آگار محاسبه شد. به منظور تحلیل آماری آزمون توکی و نرم افزار آماری Minitab 16 به کار رفتند. یافته ها: رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس بر رشد تمام باکتری های مورد آزمون موثر بود, باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس به ترتیب بیشترین (12/4میلی متر) و کمترین (10/9میلی متر) حساسیت به رنگ استخراج شده در غلظت 5میلی گرم بر میلی لیتر را داشتند. سالمونلا اینتریتیدیس بیشترین MIC (64میلی گرم بر میلی لیتر) را داشت و در غلظت های مورد آزمون رنگ استخراج شده, تنها برای میزان MBC سالمونلا اینتریتیدیس مشاهده نشد. اثر ضدمیکروبی رنگ استخراج شده بر باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی بیشتر بود. نتیجه گیری: رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس, رنگی با منشا طبیعی است و فعالیت ضدمیکروبی دارد. اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری های گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتری های گرم منفی بیشتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یلمه، محمود، خمیری، مرتضی، قائمی، عزت اله، رمضان پور، سیده ساناز، و قربانی، محمد. (1397). اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس. زیست فناوری، 9(4 )، 565-570. SID. https://sid.ir/paper/231290/fa

    Vancouver: کپی

    یلمه محمود، خمیری مرتضی، قائمی عزت اله، رمضان پور سیده ساناز، قربانی محمد. اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس. زیست فناوری[Internet]. 1397؛9(4 ):565-570. Available from: https://sid.ir/paper/231290/fa

    IEEE: کپی

    محمود یلمه، مرتضی خمیری، عزت اله قائمی، سیده ساناز رمضان پور، و محمد قربانی، “اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس،” زیست فناوری، vol. 9، no. 4 ، pp. 565–570، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/231290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button