Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص کاغذ تولیدی از نسبت های متفاوت گونه های صنوبر دلتوئیدس و پالونیا به روش نیمه شیمیایی سولفیت خنثی (NSSC)

صفحات

 صفحه شروع 595 | صفحه پایان 606

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی خصوصیات خمیر و کاغذ حاصل از تلفیق چوب صنوبر دلتوئیدس و پالونیا انجام گرفت. بدین منظور نخست خواص آناتومیکی و شیمیایی الیاف حاصل از این گونه های درختی اندازه گیری شد. بر اساس این اندازه گیری ها چوب صنوبر و پالونیا به ترتیب با متوسط طول الیاف 1064.60 و 977.606 میکرو متر در رده پهن برگان با الیاف متوسط طبقه بندی شدند. صنوبر در مقایسه با پالونیا, سلولز بیشتر و لیگنین مواد استخراجی کمتری دارد. پخت خمیر به روش نیمه شیمیایی سولفیت خنثی با مصرف 15% سولفیت سدیم و 7% بی کربنات سدیم بر اساس وزن خشک ماده چوبی انجام پذیرفت. با در نظر گرفتن درجه روانی مظلوب فرآیند NSSC, برای خمیر پالونیا با دور پالایش 7200, درجه روانی CSF 409 و برای خمیر صنوبر با دور پالایش 3600 درجه روانی CSF 415 حاصل شد. عامل متغیر در این بررسی درصد اختلاط دو نوع خمیر تهیه شده (خالص گونه ها, 90% صنوبر + 10% پالونیا, 80% صنوبر + 20% پالونیا, 70% صنوبر + 30% پالونیا) در ساخت کاغذ بود. بررسی خواص کاغذ حاصل از اختلاط دو گونه نشان می دهد که افزودن 10% خمیر پالوینا به خمیر صنوبر قابل قبول است و تاثیر چندانی در خواص مقاومتی کاغذ ندارد و از نظر آماری نیز در مقایسه با کاغذ خالص صنوبر کاهش معنی داری در شاخص های مقاومتی این کاغذ مشاهده نمی شود. از طرفی افزودن 20% خمیر پالونیا موجب کاهش چشمگیر برخی خصوصیات مقاومتی مانند مقاومت در برابر ترکیدن, طول پاره شدن و مقاومت کششی می شود, ولی تاثیر چندانی بر برخی مقاومت ها مانند مقاومت در برابر پاره شدن, سفتی و مقاومت به له شدن در حات حلقه ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افرا، الیاس، حسینی مظهری، سیدضیاالدین، و رسالتی، حسین. (1386). بررسی خواص کاغذ تولیدی از نسبت های متفاوت گونه های صنوبر دلتوئیدس و پالونیا به روش نیمه شیمیایی سولفیت خنثی (NSSC). منابع طبیعی ایران، 60(2)، 595-606. SID. https://sid.ir/paper/23132/fa

    Vancouver: کپی

    افرا الیاس، حسینی مظهری سیدضیاالدین، رسالتی حسین. بررسی خواص کاغذ تولیدی از نسبت های متفاوت گونه های صنوبر دلتوئیدس و پالونیا به روش نیمه شیمیایی سولفیت خنثی (NSSC). منابع طبیعی ایران[Internet]. 1386؛60(2):595-606. Available from: https://sid.ir/paper/23132/fa

    IEEE: کپی

    الیاس افرا، سیدضیاالدین حسینی مظهری، و حسین رسالتی، “بررسی خواص کاغذ تولیدی از نسبت های متفاوت گونه های صنوبر دلتوئیدس و پالونیا به روش نیمه شیمیایی سولفیت خنثی (NSSC)،” منابع طبیعی ایران، vol. 60، no. 2، pp. 595–606، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا